Autó - Motor

2018.06.11. 10:06

ISEUM Rally, küzdelmes kiesés!

Farkas Kálmán JG2 Racing Team csapatvezető versenyértékelése az ISEUM Rallye 2018 után.

Farkas Kálmán JG2 Racing Team csapatvezető versenyértékelése az ISEUM Rallye 2018 után.

Nagyon kiterjedt előkészületeket tettünk a páros első murva versenye előtt. Tréningen vettünk részt a verseny előtti napon, Káldon. Tesztelhettük a különböző beállításokat. A pálya 99%-ára prímán illeszkedett a futómű. Csütörtöki nap remek eredménnyel zárult.

Pénteken a szokásos rajtceremónia, majd a főtéren kiállítottuk az Adamot. Minden jel szerint még a murván is érződött, hogy találtunk néhány lóerőt a motorban. A gyári érzékelők, jeladók, irányító funkciót ellátó szerkezetek kiterjedt cseréjével már csak 15-20LE-vel gyengébb az OPEL mint amit a gyári lapon ígértek. Ez is valami, hiszen jól jön néha az a 7-8LE.

Szombaton elkezdtük a versenyt. A megbeszéltek szerint az első tízbe voltunk az első gyors után. A második gyors a Rally Katlan ugratója sajnos kicsit gyorsra sikerült. Hatalmasat ugrattak a fiúk. Eléggé megviselte a gépet, hisz az alkatrészek jelentős mennyiségét otthagytuk a pályán. A gép viszont lejött és beért a szervizparkba. Így utólag látjuk, hogy isteni csoda. Mi azt hittük, hogy a többi alkatrésznek nincs baja. Jött egy 50 perces szerviz melyen hihetetlen gyorsan ráncba szedtük az Opel elejét. Szombat vége betettük időre a parkfermébe.

Másnap reggel kimentek a gyorsra, majd elkezdett melegedni a motor. Innentől visszafogottan hajtottak a legények. Az utolsó szervizben a melegedést orvosolni tudtuk, olyannyira, hogy majdnem hideg is lett a motor egy kissé a gyorson. Sajnos az utolsó előtti gyorson a féltengely megadta magát. Eltört. Kiálltunk nulla ponttal a versenyben Farkaserdő cél előtt 5km-rel.

Most már látjuk, és levonhatjuk a következtetést. A versenyen simán lehetett volna nyerni, hisz körbe verték egymást a versenytársak, valamint büntető pontok miatt is hátrányba kerültek egyesek. Egy tanúság van, azt az ugrató előtti 100m-t féktávra kell venni. Viszont VB-s képek nem születtek volna, ha ez nincs. Nézzük a jó oldalát.

Egy biztos, innentől kezdve igen okosan kell versenyezni, mert minden a fejben dől el. Még sok verseny van hátra, minden lehetséges ebben az évben. Legközelebb Székesfehérváron versenyzünk, ahol is nem titkolt cél, hogy az első háromba benne kell lenni. Ehhez a hatékony segítséget, és a további bizalmat köszönjük a reklámozó partnereinknek!

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!