Nagy pofont kapott az MJJSE

A létszámgondokkal küszködő, utolsó helyezett Újpest jobbnak bizonyult a Maciknál.

A létszámgondokkal küszködő, utolsó helyezett Újpest jobbnak bizonyult a Maciknál.A jégkorong MOL Liga hétfő esti egyetlen meccsén a Miskolci Jegesmedvék JSE az Újpesti TE vendége volt. A találkozót megelőzően a miskolciak esélyeit jegyezték magasabban, hiszen a két csapatnak ebben a szezonban lejátszott eddigi három meccsét egyaránt az MJJSE nyerte, ráadásul kétszer éppen a lila-fehérek vendégeként. Aztán amikor a meccs előtt egy órával az is kiderült, hogy sérülések és betegségek miatt az Újpest még három sort sem tud kiállítani, tovább nőtt a miskolciak győzelme esélye.

Az összecsapás a várt koreográfia szerint kezdődött, az első hazai kiállítást gólra váltotta a miskolci gárda, Fodor remek passzát Dubek verte be mesterien az 5. perc végén. Azonban a várt folytatás elmaradt a Macik részéről, helyzeteik voltak ugyan Sijkáéknak, de újabb gólt szerezniük nem sikerült. Amikor a félidő derekán, egy-egy kisbüntetés miatt 4 a 4 ellen játszhattak a csapatok, az Újpestnek két nagy lehetősége is volt az egyenlítésre, de Gyenes kapuját ekkor még nem sikerült bevenni. Aztán a 17. perc elején a lelkesen játszó hazaiak Gergely Cs. révén egyenlítettek.

Érintetlen

Mivel az első játékrészben Bonar megsérült, már nem folytathatta a játékot. De nem csak ő hiányzott a második harmadban a miskolciaktól, hanem a lendület is. Az MJJSE játékosai tompák, dekoncentráltak voltak, fizikai, technikai fölényüket képtelenek voltak gólra váltani, csak egy kapuvasra tellett tőlük. Az Újpest nem csinált nagy dolgot, csak szívósan tartotta magát védekezésben, és kontrák révén igyekezett zavart okozni az MJJSE kapuja előtt. De ebben a játékrészben érintetlenek maradtak a hálók, egyik csapatnak sem sikerült a kapuba találnia.

Fekete leves

A harmadik harmadban sem tudott felpörögni az MJJSE, próbálkoztak a vendégek, de helyzeteknél tovább nem jutottak a maroknyi, de hősiesen védekező újpestiekkel szemben. Aztán amikor Kukucska góljával az 52. percben a vezetést is megszerezte a hazai gárda, még sietősebb lett az MJJSE-nek. Nem sokkal ezután a játékrész első emberfórjánál sem tudott gólt ütni a miskolci csapat, Szőke védett ismét nagyokat, majd két perccel a vége előtt Lindqvist edző kért időt, hátha tud segíteni csapatán. A Macik kapusukat is lehozták az utolsó két percre, és bár bepréselték ellenfelüket, de fél perccel a vége előtt Jankovics megszerezte a korongot és az üresen maradt kapuba lőtt, ezzel eldőlt a meccs.

Az MJJSE ezzel újabb nagy pofont kapott, attól a tökutolsó Újpesttől kapott ki, akik eddigi 25 meccsükön csupán kétszer érezhették a győzelem ízét.

- Berecz Csaba -

Jegyzőkönyv

Újpest TE – Miskolci Jegesmedvék JSE 3-1 (1-1, 0-0, 2-0)

Budapest, 200 néző. V.: Varjú, Sós (Németh, Soós).

Újpesti TE: Szőke - Svasznek, Dorner, Gergely Cs. 1, Roczanov (1), Gergely Zs. - Vígh, Sommer, Kukucska 1, Ódry, Szirányi (1) - Vojtkó, Jankovics 1, Dömötör (1), Pichler, Hájer (kapus). Edző: Ancsin János.

Miskolci Jegesmedvék JSE: Gyenes – Chmelo, Lindgren, Bonar, Dubek 1, Saluga - Budai R., Urbán, Sijka, Fodor (1), Rafaj - Mokrai, Orosz, Ritó, Szilágyi, Miskolczi – Túróczy, Budai K. (kapus). Edző: Greg Lindqvist

Kiállítások: 12 perc+10 perc fegyelmi (Dorner), ill. 12 perc.

Ancsin János: - A célunk az volt, hogy masszív védekezésből kontrákkal veszélyeztessünk. Ez sikerült és nagyon értékes győzelmet arattunk. Gratulálok a csapatnak, bebizonyították, hogy nagy szívvel csodát lehet tenni.

Greg Lindqvist: - Fáradt együttes benyomását keltettük, az elején a helyzetek kimaradtak, nem volt a csapatban sebesség, és később sem tudtunk felpörögni. Nyerni szerettünk volna, de ez nem a mi esténk volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!