boon-sportoldal

2008.07.18. 14:16

Már az alapszakasz is „dönt”

<p>Négy csapat búcsúzik a kézilabda NB I-től a 2008/2009-es szezon végén.</p>

A férfi kézilabda NB I küzdelmeiben a Mezőkövesdi KC révén ismét lesz megyei csapatunk, ám biztos, hogy Rosta István együttesének nem lesz könnyű dolga az új szezonban, melynek 14 csapat vág neki: Pick-Szeged, Debrecen, Dunaferr SE, PLER KC, Tatabánya, MKB Veszprém KC, Komlói BSK, Százhalombattai KE, Balatonfüredi KC, Győrhő ETO FCK SE, Mezőkövesdi KC, Csurgói KK, Delfin KC-Kecskemét, Gyöngyösi FKK.
A bajnokság alapszakasza szeptember 10-én rajtol: a csapatok körmérkőzéses rendszerben játszanak pályaválasztói joggal odavisszavágó alapon 26 mérkőzést. Az alapszakasz végén a 13. és 14. helyezett búcsúzik, mert számukra rájátszás sem kerül kiírásra.
A „talpon maradt” 12 együttes három részre válik a folytatásra. 1-4. helyezettek „play–off” játékrendben játszanak az elődöntőben: az első a negyedikkel a második a harmadikkal az egyik fél második sikeréig. A párharcok győztesei vívhatják a döntőt, a vesztesek pedig a harmadik helyért csapnak majd össze. Az alapszakasz végén az 5-8. és 9-12. helyezettek rájátszanak. A csapatok mindkét csoportban az alapszakaszban elért helyezésük alapján 4, 3, 2, 1 bónuszpontot kapnak. A hat mérkőzés után kialakul a végeredmény, és a 11. és 12. helyen végzett együttes kiesik az élvonalból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!