boon-sportoldal

2011.09.10. 10:21

Visszatekintő: Keszi Maraton rendőrszemmel

Tiszaújváros - Rendőri szempontból is kiválóra értékelhető a közelmúltban lezajlott I. Keszi Maraton.

Tiszaújváros - Rendőri szempontból is kiválóra értékelhető a közelmúltban lezajlott I. Keszi Maraton.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság illetékességi területén lévő Tiszakeszi községben augusztus 20-án rendezték meg az I. Keszi Maratont.

A program megvalósítását egy tiszakeszi lakos ötlete indította el, a tervezésbe a helyi önkormányzat pedig azonnal bekapcsolódott. Önkéntes jelleggel egy 16 fős szervező bizottság alakult, amelyben minden tagnak jutott külön feladat, melyek megoldását kéthetente megtartott tanácskozáson beszélték meg. Természetesen, mindeközben a szervezők felvették a kapcsolatot a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság vezetőjével, valamint a Mezőcsáti Rendőrőrs parancsnokával, hogy a közös feladatokat folyamatosan egyeztessék. A rendőrőrs parancsnoka, a társszervek, valamint a szervezők részvételével - a rendezvényt megelőzően - helyszíni bejárást tartott, mely során felmérték a program helyszínén kritikusabbnak számító pontokat, a megfelelő intézkedések megtervezése érdekében.

A program sikeres, magas színvonalú és természetesen biztonságos lebonyolításában a Mezőcsáti Rendőrőrs szolgálatban lévő állománya megerősített létszámban vett részt a Tiszakeszi Polgárőr Egyesület, illetve a még érintett települések polgárőrségeinek tagjaival. A rendezvényen rendőri intézkedésre nem került sor, a versenyzők nyugodt körülmények közt hódolhattak a sportnak, a nézők pedig zavartalanul, kulturált körülmények között élvezték a programot, a helyi lakosok hozzáállása példaértékűnek mondható. A versenyen futók, illetve kerékpártúrázók mérhették össze ügyességüket, illetve kitartásukat, az indulók létszáma a két sportágban elérte a 100 főt. A rendezvény során mindenképp szükség volt a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság és az érintett polgárőr egyesületek összehangolt munkájára is, hiszen az esemény egyszerre több települést is érintett: Tiszakeszi, Tiszatarján, Tiszapalkonya, Ároktő, Tiszadorogma. A rendőrkapitányság, valamint az érintett polgárőr egyesületek közös tevékenységéhez jó alapot adtak a meglévő és napi kapcsolattal megtöltött együttműködési megállapodások, melyek eredményét jól példázza a nagysikerű sportrendezvény sikeresen biztosítása is.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!