Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.10.29. 19:45

Kiharcolták a kórházi hovatartozást

<p>Tokaj - Megszületett a várt döntés, a tokajiak Nyíregyházán vehetik igénybe a kórházi ellátást.</p>

Mint ismeretes a borok fővárosának lakossága, háziorvosai és képviselőtestülete azzal a kéréssel fordult hónapokkal ezelőtt a Tokaji Kistérségi Társulás elnökéhez, tegyen intézkedést arra vonatkozóan, hogy a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórháztól irányítsák át a város betegeit a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Oktató Kórházba Nyíregyházára, tekintettek a jobb közlekedési feltételekre. Májer János elnök felvette a kapcsolatot az egészségügyi intézmény főigazgatójával, a szomszédos megye közgyűlésének elnökével, akik a feltett kérdésre igent mondtak, hajlandók Tokaj betegeit fogadni egy esetleges átcsoportosítás esetén. Májer János ezek után hivatalosan kérte az ÁNTSZ Észak-alföldi Regionális Intézetétől a nyíregyházi kórház kijelölését a tokaji betegek számára.

További tárgyalás

Az ÁNTSZ. Észak-alföldi Regionális Intézete 6792-2/2002 szám alatt hozott határozatot arról, hogy a fekvőbeteg ellátás tekintetében 2007. október 25-től – súlyponti kórházként - a Nyíregyházi Jósa András Megyei Fenntartású Oktató Kórházat jelöli ki a zempléni város számára. A kistérségi elnök tájékoztatta a város háziorvosait, illetve a Mentőszolgálat Diszpécser Központját a területi beutalási rend változásáról. Májer János arról adott tájékoztatást hogy bejelentette, november 14-én tárgyalást folytat Tokajban a Sz-Sz-B. Megyei Önkormányzat és a szabolcsi kórház vezetőivel abból a célból, hogy a járó-beteg ellátás átcsoportosítására is hasonló megoldást találjanak azoknál az orvosi szakmáknál, amelyek - egyelőre - még nincsenek a városban.

Serfőző László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!