Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.11.07. 19:46

Kistérségek találkoztak Tokajban

<p>Tokaj - A Hajdúhadházi és a Tokaji Kistérségi Társulás delegációi ismerkedtek egymással.</p>

A kapcsolatot Kántor Dezső erdőbénye polgármestere alakította ki, akinek polgármester barátai vannak a Hajdúhadházi Kistérségi társulás működési területén. A találkozó célja az volt, hogy a kistérséggé alakulás harmadik évében egyfajta tapasztalatcserére kerüljön sor két egymástól eltérő adottságú településcsoport között. A Hajdúhadházi Kistérség is tizenegy településből ál, ebből azonban öt városi jogállású, ami erősen megnehezíti az együttműködést a társuláson belül. Ezt úgy hidalták át, hogy három mikro-körzetet hoztak létre a kistérségen belül, összességében hatvanezer fővel.

Azonos nézetek

A Tokaji KistérségrőlMájer János elnök adott tájékoztatást, majd a későbbiekben kialakult fórumon mindkét fél egyetértett abban, hogy számos olyan probléma adódik, ami attól függetlenül azonos, hogy eltérő adottságú kistérségekről van szó. Egyetértés volt abban például, hogy hiányzik a hosszú távú tervezhetőség lehetősége. A vendégdelegáció később Erdőbényére kirándult, ahol Kántor Dezső mint házigazda mutatta be a község nevezetességeit, kulturális életét. A nap végén a Hajdúhadházi Kistérség polgármesterei meghívták a Tokaji Kistérség polgármestereit egy hasonló időtartamú szakmai találkozóra.

SfL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!