Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.11.16. 06:20

Nem mondanak le

<p>Senkiről nem mond le a kormány. Ez megnyugtató lehetne, hiszen térségünkben gyakran találkozni olyan véleménnyel, amely az ellenkezőjét igyekszik bizonygatni.&#160;-&#160;<STRONG>Pap Gyula jegyzete</STRONG></p>

Érthető, a halmozottan hátrányos helyzetű településeken élőknek jónéhány okuk van feltételezni: velük már senki nem számol, nem kapnak esélyt a felemelkedésre.
A miniszterelnök februárban csapta a képzeletbeli pezsgőspalackot az ugyancsak képzeletbeli zászlóshajók oldalához. Néhány program beindult, néhány a tervezés fázisában leledzik. Például kedvencem a Ló és lovas zászlóshajó program állítólag jelentős eredményeket ért el.
A leghátrányosabb helyzetű kistérségek felemelésének ügye kicsit nagyobb falatnak tűnik. Vélemények egyelőre a szakmai tartalom leírásáról hangzanak el, talán kivétel nélkül üdvözlik a törekvést. Nem csoda, hiszen ezen kistérségek csaknem összes gondja említésre kerül a megoldandó feladatok között. Talán ezen a sokat markoláson lehet kicsit aggodalmaskodni, a kezdetben emlegetett 120 milliárd is kevésnek tűnik az összes probléma orvoslásához. Az is igaz, hogy például a foglalkoztatási gondok enyhítésével a szociális helyzet is javulna.
A puding próbája az evés, a zászlóshajóé a révbe érés. Bizakodjunk és – ha már a hajóknál tartunk – ne feledjük: semmilyen szél nem jó annak, aki nem tudja melyik kikötőbe tart.

Pap Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!