Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.11.28. 14:22

Tanárok a természettudományos órákról

<p>Miskolc - Megkérdeztük a tanárokat: elégedettek a természettudományos tantárgyak óraszámával?&#160;<a href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-term.tud.ora.olvaso_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a></p>

Ha valóban csökkentik a természettudományos órák számát, az nagy nehézséget okoz majd az érettségire való felkészítésben. A munkaerőpiacműszaki végzettségű szakembereket keres, ezt figyelembe véve indokolatlan a fizikaórák számának csökkentése.
Bíró István (35), fizikatanár

A természettudományos tárgyak óraszámát az elmúlt években nagy mértékben csökkentették. Teljesen lehetetlen helyzetet teremtene a további csökkentés. Emelt szintű érettségire már így sem tudjuk felkészíteni a diákjainkat, ami nehezíti a továbbtanulást.
Endrész Gyöngyi kémia-matematika szakos tanár

A természettudományos órák számát csökkentették az utóbbi időben, a tananyagot viszont nem. Pedig sokkal több időre lenne szükség a gyakorlásra és elmélyítésre. A gimnáziumban nem csak érettségire kell felkészíteni a diákokat, hanem a továbbtanulásra is.
Rémiás Ferenc (38), biológia-kémia szakos tanár

Harminc éve vagyok a pályán, több reformot megértem már. A fizika tantárgy presztízse nagy mértékben csökkent, a műszaki szakemberek iránti kereslet viszont egyre nő. A természettudományos tárgyak óraszáma már most sincs ezzel összhangban.
Fejér Szabolcs (52), matematika-fizika szakos tanár

Nem értek egyet az óraszámcsökkentéssel, hiszen már most is kevés a fizikaórák száma. Ilyen óraszám mellett nem lehet a diákokat tudatos természettudományos gondolkodásra nevelni. A precíz, pontos gondolkodás kialakításához időre van szükség.
Gregáné Hursán Zsuzsanna (49), matematika-fizika szakos tanár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!