Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.30. 16:25

Braun Kupa másodszor

<p>Rátka, Tállya - Szilveszter előtt a hirtelen elhunyt, rátkai sportember emlékének adóztak a focisták.&#160;<dia width="850" height="630" alt="Tállyai emléktorna, 2007.12.30."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/T_llyai_eml_ktorna__2007_12_30_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Tállyai emléktorna, 2007.12.30." /></a></dia></p>

Braun Antal évtizedeken keresztül volt a német kisebbségi település sportegyesületének elnöke, de vezetői tiszte megszűnésével is aktívan részt vett a szervező és lebonyolító munkában. Elhalálozása váratlanul érintette nem csak a rátkaiakat, de a pátria minden focit kedvelő emberét, barátokat, ismerősöket. A rátkai fiatalok elhatározták, emléktornát rendeznek, egyfajta tisztelgés gyanánt az egykori elnök előtt.

Vándorserleg

Tavaly hagyományteremtő céllal, négy csapat részvétele mellett, Karácsony és Szilveszter között került lebonyolításra a megmérettetés Tállyán. Azért a szomszédközségben, mert kispályás labdarúgásra alkalmas csarnok itt található legközelebb. Ezen az éven, ugyancsak a két ünnep között, hat csapat, a rátkai, tállyai és mádi aktív labdarúgók, valamint ugyanezen települések öregfiúi mérkőztek meg egymással. A mérkőzésekre jellemző volt a sportszerűség, ezen az éven vándorkupát is nyertek a torna legjobbjai, illetve külön díjazták a legjobb kapust, mezőnyjátékost, és a gólkirályt.

SfL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!