Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.06.22. 20:03

Kibocsátó szép üzenet a Miskolci Egyetemen

<p>Miskolc - Több mint háromszázan kapták meg diplomájukat szombaton a Miskolci Egyetem diplomaosztó ünnepségen. Akinek nincs meg a nyelvvizsgája, még várnia kell az oklevél átvételével.&#160;<DIA alt="ME MFK, MAK, EFK diplomaosztó ünnepsége 2008.06.21." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/ME_MFK__MAK__EFK_diplomaoszt___nneps_ge__20/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="ME MFK, MAK, EFK diplomaosztó ünnepsége 2008.06.21." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<DIA alt="ME Állam és Jogtudományi Kar diplomaosztó ünnepsége 2008.06.20." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_llam___s_Jogtudom_nyi_kar_diplomaoszt___nn/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="ME Állam és Jogtudományi Kar diplomaosztó ünnepsége 2008.06.20." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<DIA alt="ME Bölcsész diplomaosztó ünnepsége 2008.06.21." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/ME_B_lcs_sz_diplomaoszt___nneps_ge__2008_06/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="ME Bölcsész diplomaosztó ünnepsége 2008.06.21." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Ünnepi öltözetben, virággal a kézben várta a szülők, a rokonok és hozzátartozók hada szombaton a Miskolci Egyetem díszaulája kijáratánál, hogy megjelenjen leánya, fia, keresztgyermeke, vagy kedvese a frissen átvett diplomával. A szerencsések a díszaulában válhattak részesévé a különleges, és egyszeri ceremóniának. Annak a pillanatnak, ami meghatározza az oklevelet átvevő jövőbeni életét, és karrier lehetőségét.

Van aki később veheti át

Délelőtt és délután négy kar, a Műszaki Földtudományi Kar, a Műszaki Anyagtudományi Kar, az Egészségügyi Főiskolai Kar, és a Bölcsészettudományi Kar hallgatói, immár diplomás műszaki mérnökként, tanárként, vagy egészségügyi szakemberként léphettek ki a díszaulából a nyilvános ünnepi szenátusi ülésen átvett oklevéllel a kezükben. Felejthetetlen élményt jelentett az a bizonyos kézfogássor is, ami a papír átvételekor történt a rektorral és a szenátusi tagokkal.

A kari dékánok és dr. Patkó Gyula rektor is köszöntötték az egyetem friss diplomásait. Áttekintést adtak a nagy múltú univerzitasz történetéről, és a jövőképéről is. Dr. Bőhm József, a Műszaki Földtudományi Kar dékánjaként, dr. Gácsi Zoltán, a Műszaki Anyagtudományi Kar dékánjaként, dr. Barkai László, az Egészségügyi Főiskolai Kar dékánjaként, dr. Fazekas Csaba, a Bölcsészettudományi Kar dékánjaként adta át a frissen végzett hallgatóknak a diplomát. Összesen 363-an vehették át diplomájukat. Jó néhányan akadtak azonban olyanok is, akik ugyan sikeres záróvizsgát tettek, de nyelvvizsga bizonyítványukat még nem szerezték meg. Számukra a diploma átvétele a nyelvvizsga megszerzése után lehetséges.

Doktoravatás és kitüntetések

A bensőséges hangulatú ünnepségen az egyetem rektora és a karok dékánjai doktorrá avatási ceremóniát is végzetek. Többen kaptak különféle kitüntetést. A Miskolci Egyetemért Érdemérmet vehetett át dr. Bodó Sándor és Prof. dr. Klaudy Kinga, Bölcsészkari Emlékérmet dr. Majoros György egyetemi docens, Feketéné Pál Enikő hallgató, Kovács Tímea Andrea hallgató, "Kiváló Oktató Diplomá”-t pedig dr. Horváth Zita.

A dékánokat és az egyetem rektorát az Észak-Magyarország keddi számában szólaltatjuk meg. A diplomaátadóról készült fotókat internetes portálunkon tekinthetik meg.

Díjazottak
Címzetes egyetemi tanár címet kapott: dr.Buza Gábor
Címzetes egyetemi docensi címet kaptak: dr. Ábrahám József, dr. Barkóczi István, dr. Farkas Géza, dr. Gál István, dr. Gál Tivadar, dr. Török Béla, dr. Zelenka Tibor

Egyetemi színtű graduális képzés keretében abszolutóriumot szereztek

Bánya- és geotechnikai szakon 3 fő
Előkészítéstechnika-mérnöki szakon 6fő
Környezetmérnöki szakon 9 fő
Műszaki Földtudományi szakon 6 fő
Olaj és Gázmérnöki szakon 8 fő
Geográfus szakon 9 fő

Főiskolai szintű graduális képzés keretében a Bánya-és Geotechnikai szakon oklevelet szerzett 15 fő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!