Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.09.06. 16:21

A krumpli körül forgott a világ

<p>Sajószöged - A Tiszaújváros szomszédságában lévő Sajószögeden az Alternatív Szakágak Tárháza Közhasznú Egyesület szervezte a Krumplifesztivált. A kis településen szombaton immáron negyedszer forgott a világ a népszerű gumósnövény körül. <dia width="900" height="700" alt="A krumpli körül forgott a világ 2008.09.06."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/A_krumpli_k_r_l_forgott_a_vil_g__2008_09_06/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="A krumpli körül forgott a világ 2008.09.06." /></a></dia></p>

A rendezvény küldetése az volt, hogy a térség őstermelői, kézművesei és szakácsai teret kapjanak terményeik bemutatására és értékesítésére – a számtalan kísérő rendezvény keretében.

Az egész napos fesztiválon a kulináris élvezetek mellett jelen volt a sport és a szórakozás, a helyiek és a látogatók színpadi előadásokat láthattak és élő koncerteket is hallgathattak.

Kora reggeltől estig zajlottak az események a zászlókkal ékesített rendezvényparkban, miközben az öttagú csapatok és az egyéni versenyben indulók főzésben vetélkedtek. Elmaradhatatlan része volt a fesztiválnak a kézműves-bemutató, de tartottak növényvédelmi előadásokat, mezőgazdasági-kisgépbemutatót és -vásárt, felléptek íjászok, valamint lovasok, zárásként pedig nem maradtak el a tréfás produkciók sem.

- Kolodzey Tamás -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!