Borsod-Abaúj-Zemplén

2010.11.12. 20:46

Holcim-díj: hat pályázat nyert

<p>Közel 110 évre tekint vissza a cementgyártás Hejőcsaba környékén, s immár 10 éves hagyománya van a Holcim-díjnak, ami a helyi közösségek számára fontos tevékenységeket, beruházásokat és fejlesztéseket igyekszik támogatni.</p>

Az elmúlt tíz évben több mint 40 szervezet 56 programja valósulhatott meg a Holcim Hungária Zrt. több mint 25 millió forintos támogatásával. Az idei felhívásra minden eddiginél nagyobb számú, 36 pályázat érkezett, összesen több mint 32 millió forintnyi támogatási igényre. A rendelkezésre álló keret azonban 3 millió forint volt, így nem kis feladat hárult a zsűrire a támogatás elosztásakor. A kompromisszum eredményeként a megosztott fődíj mellett további négy díjazottat köszöntöttek tegnap a szerény körülmények között megtartott díjátadón – a hagyományos Holcim-est megrendezésének költséget ugyanis idén az árvízkárosultak támogatására fordították.

A díjazottak

Miskolc MJV Ruszin Kisebbségi Önkormányzata 800 ezer forintot nyert a Görömbölyi Pincesoron tájjellegű borház és pince megvásárlására, felújítására és Ruszin Pincemúzeum kialakítására.

A Szimbiózis Alapítvány szintén 800 ezer forintot kap a Baráthegyi Majorság árvízi kárainak helyreállítására.

A Szilágyi Dezső iskola Gárdonyi Géza tagiskolája 550 ezer forintot fordíthat az iskola udvarát borító beton burkolat javítására.

A Reményi Utcai Óvodásokért Alapítvány 300 ezer forintot nyert a kiscsoportosok udvarán megvalósítandó kerékpárút építésére.

A Benedek Elek Óvoda Mész utcai óvodája 300 ezer forintot költhet képesség-és mozgásfejlesztő játékok vásárlására.

A B.-A.-Z. Megye Baleseti Ellátásáért Alapítvány 250 ezer forintot kap az adminisztráció megkönnyítését szolgáló laptop vásárlására.

- ÉM-SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!