Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.05.31. 11:33

Támogatott kisvállalkozók Szerencsen

<p>Szerencs - Az önkormányzat idén is ösztönzi a munkahelymegtartást Szerencsen.</p>

A legutóbbi, április végi képviselő-testületi ülésen döntés született arról, hogy a Szerencsen működő kisvállalkozásokat idén is támogatják. Dr. Egeli Zsolt alpolgármester elmondta, hogy a tavalyi évben munkahelyteremtésre 6 vállalkozás nyert 7,2 millió forintot, mely során összesen 15 ember foglalkoztatását vállalta. Munkahelymegtartás céljából 5 vállalkozás nyert a pályázaton közel másfél milliós összeget, 9 fő tovább foglalkoztatását vállalták, ezen kívül homlokzatfelújítás céljára is adott támogatást az önkormányzat helyi cégeknek.

2010-ben a szerződésekre előirányzott 10 millió forintból 2,1 milliós összeg lett kifizetve, 2011-ben pedig 3 milliós keretösszeget fogadott el a képviselő-testület. Az alpolgármester kiemelte: június vége a jelentkezési határidő, a tavalyi évek tapasztalata alapján vegyes a pályázók profilja - pékségek, illetve szolgáltatásban, vendéglátóiparban tevékenykedő kisvállalkozások voltak a támogatott cégek között. Fontos, hogy támogassuk a helyi mikro- és kisvállalkozásokat, hiszen ezáltal a szerencsi szakképzett munkaerő elvándorlása fokozatosan mérsékelhető.

Gyarmati Zoltán pékmester is a támogatottak között volt, a tavalyi évben teljes mértékben megújult a pékség homlokzata.

- Kétszer háromszázezer forint támogatást kaptunk az önkormányzattól, ez nagy segítség volt számunkra, de azért kicsit meg kellett nekünk is toldani ezt az összeg. A kivitelezést egy legyesbényei cég végezte, korrekt munkavégzéükkel meg voltam elégedve - mondta el Gyarmati Zoltán. Majd hozzátette: az igazat megvallva nincs könnyű helyzetben vállalkozásunk, ugyanis most már Szerencsen is vannak multinacionális áruházak, amelyek lenyomott dömpingáraival nehéz versenyezni egy kis pékségnek. Pozitív ötletnek tartom, hogy néhány szerencsi kisvállalkozás számára munkahelymegtartás és homlokzatfelújítás céljából támogatatást ad a városvezetés, nagyon fontos a helyi kiskereskedelem egy településnek, ezen kívül azt is jónak találom, hogy a belváros arculata is megszépült, a homlokzatfelújításoknak köszönhetően - hangsúlyozta a pékség vezetője.

-BTG-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!