Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.06.17. 12:40

Tudásgyár-poszter az Avas szállón

<p>Miskolc - A középiskolásoknak indított Tudásgyár posztere került fel a miskolci Avas szálló homlokzatát takaró kerítésre. A Tudásgyár ingyenes nyári táboraiba várja azokat, akiket érdekel a film, színház, zene, irodalom, képzőművészet és helyismeret.</p>

Nyári táborokkal folytatja munkáját a Tudásgyár

Az idén indult program a művészetek világába viszi el a középiskolásokat. Eddig műhelyfoglalkozásokat tartottak a Filmgyár, a Deszka, a Műút-Szöveggyár, a Gyársztori, a Képgyár és a Hanggyár nevű műhelyekben: a film, a színház, az irodalom, a zene, a képzőművészet és a helyismeret területén bővíthették tudásukat a középiskolás fiatalok, szakértő műhelyvezetők és előadók közreműködésével.

Esély a kibontakozásra

Sélley Andreától, a Tudásgyár projektmenedzserétől egyebek között úgy tudjuk: az az alapkoncepciójuk, hogy olyan tehetséges fiatalokat szólítsanak meg és engedjenek kibontakozni, akik a hátrányos helyzetük miatt, vagy a hagyományos iskolai keretek adta lehetőségeken belül nem jutnak hozzá a hagyományos fejlesztési formákhoz. „A Tudásgyárban megérthetik a körülöttük lévő világot, a kortárs kultúrát és művészetet, s esélyt kapnak az elképzeléseik és használható eszközeik segítségével környezetük és jövőjük aktív formálására” – fogalmaz Sélley Andrea.

Bemutató: Factory Fesztivál

A táborok július 17. és augusztus 4. között várják az érdeklődőket. Hogy mivel töltötték az időt, arról augusztus 4-én, a Factory Fesztiválon adnak számot. A részvétel ingyenes, a táborlakók ellátást kapnak. A program megvalósítója két miskolci civil szervezet: a Komlóstetői Kerékpáros Sport Klub, akik a Factory Sport Arénát működtetik és a kortárs művészetekkel foglalkozó Szépmesterségek Alapítvány.

A Tudásgyár nyári táborairól további információ és jelentkezés itt: http://tudasgyar.info.hu

ÉM


Alapgond, hogy most kezdődött nyári szünet, ami jóval hosszabb, mint akár a két szülő együttes szabadsága. Pap Gyula jegyzete.


Miskolc - Sport, kaland, nyelvi, hagyományőrző, fantázia, főzőcske. Csak néhány a nyári táborok kínálatából.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!