Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.07.25. 19:50

Életet „lehelni” egy halott gyárba

Miskolc - A fiatalok az elméleti és gyakorlati oktatáson túl betekintést nyernek egy-egy szakmába.

Miskolc - A fiatalok az elméleti és gyakorlati oktatáson túl betekintést nyernek egy-egy szakmába.

A Szépmesteségek Alapítvány (MŰÚT folyóirat, Miskolc) és a KKSK (Factory Sportaréna, Vasgyár) közös pályázata mintegy 70 millió forintot nyert a TÁMOP kiírásán. „A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában című projekt 2010. november 1-én indult, és 2012 áprilisában záródik. Ezen belül július 27-28-29-én több ingyenes művészeti tábor fut egy időben Miskolcon a Vasgyárban. A MŰÚT Írótábor, a Deszka Színházértő tábor, a Filmgyár, a Gyársztori, Vasgyár-helytörténeti tábor és A zene legyen veled tábor párhuzamosan működik ebben az időpontban. A korábban kezdődött Képgyár, képzőművészeti és fotós, vizuális antropológia tábor július 22-én befejeződött. Az egyes szekció alkotásait a Factory Fesztivál 0-dik napján láthatja a nagyközönség - tájékoztatott Kishonthy Zsolt, szakmai koordinátor.

Tudásgyár program

A Tudásgyár programban a két pályázó a kortárs művészetek több területén nyújt ingyenes képzési lehetőséget jellemzően középiskolás fiatalok (és részben egyetemisták) számára - mondta el a koordinátor. A szakkörök, műhelyek, táborok, nyilvános nagyrendezvények nagyrészt a volt Vasgyár területén a Factory Sportarénában zajlanak és összesen több mint ötszáz fiatal vesz majd részt rendszeresen a képzéseken 17 hónapon át, több mint 400 foglalkozáson. A fiatalok az elméleti és gyakorlati oktatáson túl betekintést nyernek egy-egy szakmába, annak részleteibe, tehát bizonyos szempontból pályaválasztási segítség is ez nekik, az általános kulturális gazdagodáson túl - fejtette ki Kishonty Zsolt.

ÉM-PGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!