Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.08.03. 09:39

Célegyenesben a selyemréti fürdő?

Miskolc - 2005-óta várják a miskolciak, hogy történjen valami a selyemréti strandon.

Miskolc - 2005-óta várják a miskolciak, hogy történjen valami a selyemréti strandon. A Selyemréti Strandfürdőben óriásplakát hirdeti a fürdőfejlesztést. Már évek óta. A strand üzemeltetői csak a plakáton található dátumot cserélik. Most úgy tűnik, jövőre levehetik a hirdetőt, mert nyárra elkészülhet az új strand...

Tenderbontás előtt

„Szerdán bontjuk a kivitelezői közbeszerzési eljárásra érkezett pályázatokat” – kezdte Czinkné Sztán Anikó, a Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezető igazgatója. Ez már a harmadik ilyen eljárás, kettőt még az előző vezetés írt ki, illetve csak egyet, mert a legelsőt nem írták ki. Pont ez volt a baj – sorolta az ügyvezető –, hiszen azt gondolták, hogy ez nem közbeszerzés köteles, enélkül választottak kivitelezőt, majd le kellett fújni az egészet. A másodikat már kiírták, ott az F.K. Raszter nyert, de kiderült, a közbeszerzésen szerepeltetett tervek és a véglegesek nem egyeznek, ezt azonban a közbeszerzési törvény tiltja. Az is semmissé tette a második eljárást, hogy a közbeszerzés és a NORDA által aláírt támogatási szerződés eltérő finanszírozási módokat határozott meg – sorolta. Valamint – folytatta – a Miskolc Holding Zrt. előző vezetése úgy gondolta, hogy kamatmentes hitelt nyújt a fürdőfejlesztéshez, az irányítóhatóság szerint azonban ez tilos, hiszen a holding önkormányzati cég, így a támogatás állami támogatásnak minősül, így akár az elnyert támogatást is megvonhatták volna.

Jövő nyárra...

Melyek az új időpontok a fürdőfejlesztésben?

„Szeptember 1-én alá kell írni a szerződést a nyertes kivitelezővel. Ősszel elkezdődhet a munka, jövő nyáron pedig megnyílhat az új strand” – válaszolta az ügyvezető.

Czinkné Sztán Anikó szerint, ha az elnyert 491 millió forintra nem a turisztikai cég, hanem az önkormányzat pályázik, akkor már rég megvan az új fürdő. Az önkormányzat ugyanis könynyebben kapott volna hitelt a fejlesztésre – magyarázta. Ennek a fürdőzők is jobban örültek volna, hiszen a turisztikai céghez több levél is érkezik, amelyben arról érdeklődnek, mikor nyílik az új fürdő. A látogatók azonban azt is kifogásolják – mondta az ügyvezető –, hogy az előző városvezetés nem egyeztetett velük, az észrevételeiket nem építették be a tervekbe. Az új vezetésnek már csak arra volt módja, hogy a csúszdákat észszerűsítse – fogalmazott.

Amennyiben ősszel megkezdődik a beruházás, a munkálatok miatt télre bezár a strand?

Czinkné Sztán Anikó hangsúlyozta: azt kérik a kivitelezőtől, hogy a strand nyitvatartása mellett végezzék az építkezést.

Tapolca is megépülhet?

A fejlesztésének tervezése is elkezdődött – ismertette Czinkné Sztán Anikó. Mint mondta: felmérték a helyiek igényét, ezek alapján egy fejlesztőcsoport elkészíti a terveket, amivel pályázhatnak. „De a fürdőt övező gyógyinfrastruktúrára továbbra is várják a befektetők jelentkezését” – tette hozzá.

 

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!