Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.08.12. 10:23

Csütörtökön indul a Zempléni Fesztivál

Sárospatak - Huszadik alkalommal várja vendégeinket egyedi hangulatával a Zempléni Fesztivál.

Sárospatak - Huszadik alkalommal várja vendégeinket egyedi hangulatával a Zempléni Fesztivál. A mától augusztus 20-áig tartó Zempléni Fesztivál keretében a tokaji borvidék legszebb műemléki és szabadtéri helyszínein színházi előadások, komoly-, könnyűzenei és jazz koncertek, kiállítások, kirándulások kínálnak bőséges választási lehetőséget. A kulturális eseményekhez borkóstolók és csábító gasztronómiai programok kapcsolódnak.

Komplex élményt nyújt a Zempléni Fesztivál

A Zempléni Fesztivál az észak-magyarországi régió újfajta kulturális–turisztikai– gasztronómiai komplexitást kínáló, legnagyobb nyári rendezvénysorozata. Az 1992- ben a Liszt Ferenc Kamarazenekar által, Sárospatakon és még három településen elindított művészeti fesztivált 2004 óta – a „tradíció és megújulás” jegyében – az Interkultur Hungaria Közhasznú Nonprofi t Kft. szervezi. A Fesztiválszövetség 2009-ben lezajlott, a magyarországi fesztiválokat értékelő eljárásában „Kiváló Minősítésű Művészeti Fesztivál” kategóriába sorolt rendezvény különleges vonzereje, máshoz nem hasonlítható jellegzetessége a műfaji és területi sokszínűség.

Sárospatak, Tokaj, Sátoraljaújhely, Szerencs és több más zempléni település legszebb műemléki és szabadtéri helyszínein rangos komolyzenei koncertek, színházi-, táncos- és jazz estek, kirándulások, kiállítások várják a közönséget. A kedvelt kiránduló koncertekkel a látogatók eljuthatnak a legeldugottabb falvakig, várakig, vadászházakig, kis templomokig. Az eseményekhez kapcsolódóan a résztvevő települések is megmutathatják hagyományaikat, szokásaikat.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!