Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.09.06. 13:19

Időjárás-előrejelzés: Hűvösebb napok, meleg hétvége

Kedd estére kiderül az ég, éjszaka párássá válik a levegő. Viszonylag jelentősen felfrissül a levegő, reggel kifejezetten hűvös lesz.

Kedd estére kiderül az ég, éjszaka párássá válik a levegő. Viszonylag jelentősen felfrissül a levegő, reggel kifejezetten hűvös lesz. Szerdán kissé enyhébb, változóan felhős idő lesz átmeneti naposabb időszakokkal. Délután erősebb felhősödés várható, de jelentős eső akkor sem esik. Kezdetben gyenge, délies, estétől viszont élénkülő, északias szél fúj. A jellemző hőmérséklet: reggel 11, délután 28, csütörtök reggel 15 fok körül alakul.

Csütörtökön és pénteken hűvös, változóan napos-felhős, északon gyakran erősen felhős, de jelentős csapadéktól mentes idő várható. Időről-időre megélénkül az északias szél.

Szombat, vasárnap előreláthatólag nagyobbrészt napos, jobbára száraz és ismét meleg idő, majd hétfőn újabb lehűlés következik.

Közlekedési meteorológia

Az időjárás most számottevő mértékben nem veszélyezteti a közlekedést.

Orvosmeteorológia

Dr. Czeglédi Zsófia: A szerdára várható hőmérsékleti értékek igen kedvezõnek mondhatók szervezetünk működése számára. A frissebb levegőnek köszönhetően egyaránt nő a fizikai és a szellemi teljesítő képesség, javulnak a reflexek. Az idősebbek is élénkebbnek érzik magukat és a front elvonultával már az ízületi- és görcsös fájdalmak sem nehezítik mozgásukat. A szél is gyengül, így az általa felkavart por és pollenkoncentráció is csökken némileg.

Forrás: www.eumet.hu

Várható idő megyénk városaiban

MISKOLC  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!