Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.19. 14:59

Bizonyítási kísérletet tartott a bíróság

Miskolc - Tavasszal, a kutyaszépségversenyen kapott össze két férfi, egyikük kis híján az életével fizetett.

Miskolc - Tavasszal, a kutyaszépségversenyen kapott össze két férfi, egyikük kis híján az életével fizetett.

Helyszíni tárgyalást tartott a megyei bíróság dr. Dósa Ágnes vezette tanácsa szerda reggel az egyetemi körcsarnok közelében. Mint arról akkor az Észak-Magyarországban mi is beszámoltunk, április elején kutyaszépségversenyt tartottak a körcsarnok melletti füves pályán, melynek során két férfi szóváltásba keveredett egymással, aztán egyikük egy késsel fejezte be az elfajult vitát. A kést ragadó férfit a főügyészség emberölés kísérletével vádolja, mert a nyakon szúrt ellenfele életét csak a gyors és szakszerű orvosi ellátás volt képes megmenteni. Az ő ügyében folyik most a büntetőeljárás.

A helyszíni bizonyítási kísérlet során a tanúk mellett mind a vádlott, mind a sértett bemutathatta, elmondhatta és szemléltethette, szerinte hogyan történt a villámösszecsapás. Ami biztosnak látszik: a vádlott és két társa már kocsiban ült, éppen indultak volna hazafelé Kecskemétre, amikor a sértett és társa leintette őket. Egyikük számon kérte a kisteherautóban a jobboldali ajtónál ülő terheltet, hogy miért mondott rosszat a kutyájáról. A vádlott azt állítja, ekkor a későbbi sértett ököllel megütötte, ő erre válaszul döfött ki a leeresztett ablakon a támadó irányába, akit szerencsétlen helyen ért a szúrás. A sértett nem ismerte el, hogy megütötte volna a férfit – ezt az ütést egy magánvádas eljárásban, egy másik ügy keretében vizsgálja a bíróság.

Abban sem tudtak megegyezni a felek, hogy a későbbi áldozat behajolt-e a kocsiba, és onnan fenyegette-e terheltet, vagy éppen karnyújtásnyi távolságra áll, úgy, hogy a kés hegye éppen elérte. A bíróságnak még azt is tisztáznia kellett, a későbbi sértett megsebesülése előtt vagy után avatkozott-e a rövid küzdelembe a megsebesített férfi társa.

A következő tárgyalás január végén tartja a bíróság, addigra elkészül az az orvosszakértői vélemény is, amiből kiderül, keletkezett-e maradandó sérülése a nyakon szúrt férfinak – az ügy elbíráslása szempontjából ugyanis ez is lényeges lehet.

ÉM-SZP


Miskolc – Vérontás történt Miskolcon a Kutyakiállításon röviddel ezelőtt. Egy harminc év körüli férfi eddig tisztázatlan körülmények között megszúrt egy hasonló korú férfit. Tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!