Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.07. 13:19

Elő kell keresni az őszi cipőt és kabátot!

Péntek délután, illetve este nyugat felől fokozatosan vastagszik a felhőzet, és éjszaka jelentősebb esőre is számítani kell.

Péntek délután, illetve este nyugat felől fokozatosan vastagszik a felhőzet, és éjszaka jelentősebb esőre is számítani kell. Szombaton mérséklődik az északnyugati szél, de továbbra is élénk marad. Reggel még erősen felhős idő várható, de a déli órákra felszakadozik a felhőzet és változóan napos-felhős, de a szél miatt igen hideg idő alakul ki. A jellemző hőmérséklet: reggel 7, holnap 5, délután 14 fok körül alakul.

Vasárnap és a következő héten első felében országszerte hideg, reggelenként, a talajon foltokban fagyos, változékony idő ígérkezik, de változó napsütéssel és csupán kevés esővel.

Csütörtöktől kismértékű enyhülés várható.

Közlekedési meteorológia

Hajnaltól reggelig az alsó 10 centiméteres légrétekben, foltokban 0 fok körül alakul a hőmérséklet. Az utak felületének hőmérséklete is 0 fok alá süllyedhet. Előfordulhatnak helyek, ahol előző nap víz került az útra. Ez pedig reggel jégpályát jelent.

Orvosmeteorológia

Dr. Czeglédi Zsófia: A hidegfront már elvonulóban, de a szervezetre gyakorolt hatásai, illetve a jelentősen hidegebb, szeles időjárás a mai napon is jellemzőek lesznek. Tovább nem halogatható az őszi cipők, kabátok előkeresése és főként használata! Az ilyen hirtelen érkező lehűlések idején rendszerint megnő a meghűléses tünetekkel orvoshoz fordulók száma, pedig az előrejelzések ismeretében elkerülhető lehetne a betegeskedés. Az erős szél az arra érzékenyeknél fejfájást, ingerlékenységet és migrénes panaszokat is okozhat.

Forrás: www.eumet.hu

Várható időjárás megyénk városaiban

MISKOLC  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!