Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.15. 13:13

Megkapták az üzenetet az uzsorások

Sajókaza - A félénkebbek felhagytak a kamatos pénzekkel való üzleteléssel.

Sajókaza - A félénkebbek felhagytak a kamatos pénzekkel való üzleteléssel.Az üzenet – hogy a hatóságok keményen fellépnek az uzsorázás ellen - eljut ahhoz a körhöz is, akik ezzel foglalkoznak, ezért sokan már most abbahagyták az uzsorázást, mert megijedtek – mondta Varga László alezredes, az Ózdi Rendőrkapitányság vezetője egy Sajókazán megtartott uzsorázás elleni konferencián.

Tapasztalat, hogyha kivonják a forgalomból az uzsorást, a családtagok próbálják folytatni az üzletet, mert különben ők is szociális juttatásokból lennének kénytelenek megélni. Ha őket is becsukják, jönnek a rokonok, ismerősök, de aztán a többiek elbátortalanoknak, és megszűnik a kamatos pénzekkel való üzletelés.

Ezt támasztotta alá Sike Ferencné, Ormosbánya polgármesterének hozzászólása is. Mint a polgármester elmondta, Ormosbányán legalább egy tucat család élt uzsorázásból, gazdagodtak, új autókat vettek, míg a nekik kiszolgáltatottak nyomorogtak. Amióta a rendőrök Ormosbányáról is elvittek egy uzsorást, a többiek teherautókra pakolták a méregdrága bútoraikat, amiket elvitettek otthonról, hallani olyat, hogy az ingatlanokat íratják át távolabbi vagy éppen gyerekkorú hozzátartozóikra.

- ÉM-SZP -


Kazincbarcika, Varbó – A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság és a Varbói Református Egyházközség 2011. október 07-én “A Rendőrség és az Egyházak összefogásának alternatívái, eddigi tapasztalatok és a jövőben rejlő lehetőségekről a bűnmegelőzés területén” címmel konzultációt tartott Varbón.    


Sajókaza – Az első sikeres elfogások után csoportosan tettek feljelentéseket a sértettek.  


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!