Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.24. 18:28

Virágpiac: egy héttel Halottak napja előtt

Miskolc, Mezőkövesd, Sátoraljaújhely, Sárospatak - Mindenki választhatott ízlésének és pénztárcájának megfelelően csokrot.

Miskolc, Mezőkövesd, Sátoraljaújhely, Sárospatak - Mindenki választhatott ízlésének és pénztárcájának megfelelően csokrot.

Sem a vásárlókon sem az eladók létszámán nem érződött a Halottak napi előkészület a miskolci Búza téri őstermelői piacon hétfő délelőtt. Az ilyenkor szokásos kínálatot a krizantémok színes típusválasztéka illetve a koszorúk, mécsesek, fenyőágak jelentette. Mindenki választhatott ízlésének megfelelően a szivárvány csaknem minden színében tükröződő kisebb, nagyobb és mégnagyobb csokrokból, ez utóbbiak között volt majdnem egy méter átmérőjű cserepes kialakítású is. Az árakat illetően mindkét oldalt a tesztelés jellemezte. Vásárlói részről próbálkoztak idejében, kedvezőbb áron hozzájutni a virágokhoz, az eladók pedig kísérleteztek, mit bír el a vásárlói pénztárca.

Mindenki találhat megfelelőt

A néhány kíváncsi érdeklődő alaposan végignézte az árusító pultokat, volt, aki apránként vásárolt, de olyan is akadt aki egyszerre igyekezett letudni az ünnepi beszerzést. Barna Lászlóné Sárospatakról érkezett, sógornőjével tekintik át a kínálatot. Úgy véli nincs különbség a pataki és a miskolci kínálat között sem a minőség sem az árak tekintetében, bár a település nagyságnak megfelelően ott kevesebb az árus.

Sátoraljaújhelyen vasárnap és szerdán van piac, várhatóan a keddi napon jelentkezik a nagyobb érdeklődés. A mezőkövesdi piacon hagyományosan gazdag a kínálat és a kistermelői túlsúly miatt az árak is igazán versenyképesek.

Árak

Miskolc  

  • Hagyományos szálas krizantém 280-300 forint, cserepes 500 - 2500 forint, pók illetve tűszirmú 1000 forint
  • Mezőkövesd

  • árvácska 100 forint/cserép
  • krizantém 250 - 1000 forint/ cserép
  • Sátoraljaújhely

  • krizantém (mérettől függően) 500 - 3000 forint
  •  

    ÉM-PGY

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!