Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.11.18. 19:14

Energetikai korszerűsítés a bükkábrányi iskolában

Bükkábrány - A projekt közvetlen célja az iskola épületének komplex fejlesztése volt.

Bükkábrány - A projekt közvetlen célja az iskola épületének komplex fejlesztése volt.

Újabb sikeres pályázat segítségével nyílászáró-cserére, hőszigetelésre, és a fűtési rendszer korszerűsítésére nyílt lehetőség a bükkábrányi iskolában 2011-ben a projekt összköltségének 75 százalékát kitevő uniós támogatás segítségével. A zárórendezvény keretében Szalai Szabolcs polgármester foglalta össze a projekt főbb történéseit, és a fejlesztés részleteit. Ezt követően Derekasné Orosz Andrea, a Bükkábrányi Általános Művelődési Központ igazgatója a bükkábrányi intézményekben folyó szakmai munkát, a közelmúlt fejlesztéseit is bemutatta a vendégeknek, hiszen a közelmúltban szintén uniós támogatással bővült az intézmény eszközparkja.

A projekt közvetlen célja az iskola épületének komplex fejlesztése volt, mely a külső nyílászárók cseréjére, külső hőszigetelésre, födémszigetelésre, termosztatikus szelepek fejlesztésére és kazáncserére terjedt ki. A beruházás elsődleges célja volt az energiatakarékosság és az energia hatékonyság fokozása a pályázó önkormányzat által működtetett intézmény vonatkozásában, s ezzel a fenntartási költségek csökkentése. További célokként jelölte meg a pályázó önkormányzat a környezeti fenntarthatóság érdekében az üvegházhatású gázok kibocsátásának, a környezeti terhelés és az energiahordozók felhasználásának csökkentésé az intézmény tekintetében, az infrastruktúra és a szolgáltatások színvonalának növelése a lakosság-megtartás céljából. Az energiahatékony üzemeltetés példaértékű lehet mind a településen élők, mind az idelátogatók számára - emelte ki.

Adatok:

A KEOP pályázat segítségével az önkormányzat 47 millió forint támogatást nyert, amelyet mintegy 15,7 millió önerővel egészített ki, a projekt teljes költségvetése így közel 63 forint volt.

 

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!