Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.11.17. 15:01

Irodát nyitnak a gyermekotthonokban

Miskolc, Tiszadob - Volt állami gondozottak segítik a jelenlegi állami gondozottakat.

Miskolc, Tiszadob - Volt állami gondozottak segítik a jelenlegi állami gondozottakat.

Ifjúsági, információs és tanácsadó irodát hoz létre a Volt Állami Gondozottak Országos Egyesülete egy sikeres uniós pályázatnak köszönhetően a Miskolci Gyermekvédelmi Központban, valamint a tiszadobi Gyermekotthonban, hangzott el a csütörtöki projektnyitó sajtótájékoztatón.

A közel 44 millió forintos pályázati forrásnak köszönhetően az információs központokban különböző szakemberek nyújtanak majd minőségi szolgáltatásokat a célcsoporthoz tartozó 12-29 év közötti állami gondozott, a gondozásból kikerült, valamint hátrányos helyzetű roma fiatalok számára. A projekt egyik lényeges eleme, hogy olyan szakemberek is igyekeznek segítséget nyújtani a jelenleg állami gondoskodásban élők számára, akik korábban maguk is állami gondozottak voltak, és életük, pályafutásuk, társadalmi szerepvállalásuk példaértékű. Az irodákban a fiatalokat többek között jogi és pszichológiai tanácsadás, családtervezési, életvezetési és pályaorientációs tréning várja majd.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!