Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.11.10. 18:18

Összefogás a zöld energiáért

Miskolc - Mintegy féléves előkészítő munka után írták alá a Green Energy Klaszter együttműködési megállapodását csütörtökön Miskolcon.

Miskolc - Mintegy féléves előkészítő munka után írták alá a Green Energy Klaszter együttműködési megállapodását csütörtökön Miskolcon.A klaszternek jelenleg tíz vállalkozás a tagja, melyek összesen 12 hazai fejlesztésű és bejegyzett magyar szabadalommal illetve két iparjog védelmi eljárás alatt lévő találmánnyal rendelkeznek, amelyek jelenleg az újdonság vizsgálati szakaszban vannak - tájékoztatott Varga György klasztermenedzser. Az együttműködés célja, többek között hogy tevékenységével hozzájáruljon a felhasználásra kerülő fosszilis energia mennyiségének csökkentéséhez, a természeti - környezeti értékeink megőrzéséhez, az önkormányzatok, intézmények, vállalkozások és a lakosság kiadásainak csökkentéséhez a mezőgazdaság jövedelemtermelő képességének a fejlesztéséhez - tudtuk meg.

Megoldási javaslatok

Helyi terveket, elképzeléseket projekttervezési és megvalósítási tanácsadással tudunk segíteni önkormányzatok, társulások, mikro kis- és középvállalkozások részére, ezekhez kapcsolódóan tanulmány- és pályázatírást, forráskutatást és ügyvédi szolgáltatást is nyújtunk - mondta el a klaszter vezetője. Mindezekről részletesen olvasható információk a Klaszter www.geklaszter.eu című honlapján találhatóak. A honlap külön-külön nyújt megoldási javaslatokat az önkormányzati/intézményi, vállalkozói és lakossági ügyfelei részére a környezet védelem, a működési hatékonyság szem előtt tartásával, a megújuló energiaforrások hasznosítására illetve ezzel a működési kiadásaik csökkentésére vonatkozóan.

A klaszter tagjai

Dr. Csontos Krisztián Ügyvéd, az ELA-CONS Tanácsadó és Szolgáltató Kft., az ÉLETFA Környezetkultúra Alapítvány, a Frekvencia 2000 Kft., a Green Planet International Kft., az INNOCENTER Közhasznú Nonprofit Kft., a Kontra – Led Világítástechnikai Kft., a LO-KA Környezetvédelmi Kft., a Micro Europe Kft., és a Thermo-Ciklon Kft. )

ÉM-PGY

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!