Borsod-Abaúj-Zemplén

2012.03.23. 18:31

Végrehajtás van értesítés nincs

Miskolc - „A Miskolc Holding Zrt. ellene szóló végrehajtásról illetékes hatóságtól hivatalos értesítést nem kapott”.

Miskolc - „A Miskolc Holding Zrt. ellene szóló végrehajtásról illetékes hatóságtól hivatalos értesítést nem kapott”.

Földesi Norbert szocialista frakcióvezető a csütörtöki városi önkormányzati ülésen kifejtette: arra, ami most van, azaz, hogy a Miskolc Holding ellen végrehajtást rendeltek el, korábban nem volt példa. Dr. Kriza Ákos polgármester azt válaszolta: "Felelős politikus akkor nyilatkozik ilyet, ha ismeri, és bizonyítottnak látja, amit kijelent, mert ezzel a cégnek a hitelét próbálja aláásni, mert ez egyébként akkora hazugság, hogy rá lehet támaszkodni. Ez hitelrombolás, kérem, ezt bizonyítsa, mert olyan rágalom, ami mellett nem lehet elmenni anélkül, hogy beszélnénk róla" - fogalmazott.

"Egy korábban a holdingban dolgozó, majd elbocsátott alkalmazott munkaügyi pert indított a cég ellen, amelyet meg is nyert. De a perben megítélt összeget, felszólítás ellenére sem fizették ki, ezért beadta az ügyben a végrehajtást a holding ellen. Ez az elmúlt héten jogerőre emelkedett" - fejtette ki csütörtökön kérdésünkre a részleteket. A frakcióvezető pénteken sajtótájékoztatón mutatta be annak a végrehajtási lapnak a másolatát - a személyes adatok közlése nélkül -, mellyel igazát kívánta bizonyítani.  Hozzátette: nemcsak a végrahajtás ténye szomorú, hanem az is, hogy a tavaly decemberre datálható vélhetően elhibázott ügy nyomán a holding jogásza szintén jutalomban részesült. Azzal, hogy idáig jutott az ügy véleménye szerint jelentős akár milliós fölösleges költséget okoztak a holdingnak. Felszólította a polgármestert kérjen bocsánatot. A kérdésben megkerestük a Miskolc Holdingot, ahonnan azt a választ kaptuk: politikai támadásnak tartják a megjegyzést. „A Miskolc Holding Zrt. ellene szóló végrehajtásról illetékes hatóságtól hivatalos értesítést nem kapott” - áll válaszukban.

ÉM-PGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!