Borsod-Abaúj-Zemplén

2012.09.11. 16:59

Közösen a közterületeken

Miskolc - A klasszikus járőrözéssel elejét lehet venni a közterületi bűncselekményeknek.

Miskolc - A klasszikus járőrözéssel elejét lehet venni a közterületi bűncselekményeknek.

Már megkezdték a rendőrökkel közös járőrözést a közterület-felügyelők Miskolcon, ahogy azt a közel-múltban, Pintér Sándor belügyminiszter látogatásakor dr. Kriza Ákos polgármester bejelentette. Miskolc legfrekventáltabb területein négy rendőr járőrpár, valamint hat rendőr-közterület-felügyelő páros teljesít szolgálatot.

Ezzel azt a hiányosságot igyekeznek pótolni, amire dr. Bogyay Ferenc alezredes, Miskolc rendőrkapitánya az önkormányzat előtt tett beszámolójában hívta fel a figyelmet. Bogyay alezredes kifejtette: „A közterületi szolgálattal szemben támasztott legfontosabb követelmény, hogy folyamatosan biztosított legyen a gyors reagálás minden rendőri intézkedést igénylő körülmény felmerülése esetén. Fontos lenne továbbá, hogy elegendő erő jusson a megelőző jellegű, hagyományos járőrtevékenységre is”, ám erre a kapitány szerint egyre kevesebb lehetőségük van, bizonyos időszakokban pedig szinte egyáltalán nincs, mert a közterületi állománnyal szembeni elvárások, adminisztratív teendők megsokasodtak.

A „klasszikus” értelemben vett járőrözésnek az „állampolgárok biztonságérzetének fenntartása, a jogsértéseket potenciálisan elkövető személyeknek e cselekményektől történő visszatartása, a közterület és a közlekedés rendjének fenntartása” szempontjából is kiemelt jelentősége van. Jól példázza mindezt a Lyukó-völgyben bevezetett fokozottabb rendőri jelenlét, mert az eddig itt jellemző betörések száma csökkent, igaz, ennek ára van.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!