Budapest - V. kerület

2011.03.04. 15:18

Építészeti Filmnapok a Toldi Art moziban

<p>A KÉK – Kortárs Építészeti Központ harmadik alkalommal rendezi meg a Budapesti Építészeti Filmnapokat, ismét az V. kerületben a Toldi moziban március 4-6-ig.</p>

A KÉK által 2007-ben kezdeményezett Építészeti Filmnapok küldetése, hogy  párbeszédet teremtsen a filmre inspirációként és eszközként tekintő építészet valamint az építészethez és a városhoz mint témához forduló film között.

Három téma köré szerveződik az Épitészeti Filmnapok

A több évtized nemzetközi fesztiváljain díjazott filmekből válogató  2011-es kiadás három téma köré szerveződik: az építészet és politika kapcsolatát vizsgáló filmek három blokkban (Építészet és politika  1-2-3.) szerepelnek a programban, emellett két összeállítás foglalkozik  egyes építészek bemutatásával (Építészportrék 1-2.), és egy válogatásban  folytatjuk a tavaly nagy sikert aratott utópista tematikát (Megvalósult  utópiák).

A tematikus összeállításokon túl egy animációs válogatás is segít az  építészeti és filmes produkció világainak összekapcsolásában.
Helyszín: Budapest, V. kerület, Toldi mozi - Bajcsy-Zsilinszky út 36–38.
         
Részletes program a honlapon olvasható!



Forrás: prae.hu




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!