Budapest - XIX. kerület

2011.04.14. 15:07

Reggelivel várták a bringásokat a XIX. kerületben

<p>Idén is csatlakozott a Bringázz a munkába! kampányhoz az önkormányzat: ma reggelivel látta vendégül az iskolába vagy munkába tekerőket az Europark előtti kijelölt területen. A kampány célja, hogy az emberek megszeressék a kerékpáros közlekedést, és minél többen használják biciklijüket a napi közlekedésben.</p>

A Puskás iskola csaknem száz tanulója és a bringások mellett Scherer Péter színművész, az idei Bam! kampány ceremóniamestere, László János, a „kampánygazda” Magyar Kerékpárosklub elnöke, valamint Gajda Péter polgármester, Vinczek György alpolgármester, Bogó Józsefné önkormányzati képviselő és egy korábbi polgármester, Timár Béla is odakerekezett az Europark előtti önkormányzati sátorhoz.

A reggeli menü  tea, szendvics és sütemény volt

A Bringázz a munkába! kampányhoz már harmadszor csatlakozott Kispest. Az elmúlt években a kerületben is nőtt a  Bam! népszerűsége, egyre többen regisztráltak, és vettek részt a  versenyben, népszerűsítve ezzel a kerékpáros közlekedést. Lökést adott a  kerékpározás kerületi elterjedésének, hogy uniós támogatással tavaly  elkészült a Határ úti csomópontot és Kőbánya-Kispest metróvégállomást  összekötő kerékpárút, amely a legfontosabb kerületi intézményeket is  megközelíthetővé teszi biciklivel, a mindennapok részévé téve Kispesten is a kerékpáros közlekedést.

A Bam! kampány célja idén is az, hogy minél többen üljenek biciklire, kipróbálják és megszeressék a kerékpározást

A biciklizés ugyanis a legegészségesebb, leggyorsabb,  legolcsóbb és leginkább környezetbarát közlekedési forma. A Bam! egyben  verseny is: a résztvevőknek legalább nyolcszor kell munkába vagy  iskolába tekerniük. Az április 4-én kezdődött és május 8-ig tartó  kampány alatt a www.bam.hu oldalon lehet benevezni versenyre.  
 
Az idei kampány egyik fő újdonsága az a Facebook alkalmazás, amely  folyamatosan mutatja, hogy a Bam! közösség összesen mekkora távolságot  tett meg, és jelenleg milyen távolságra van a Holdtól. A cél az, hogy a  kampány végére megtegyék az oda-vissza közel 800 ezer kilométeres távot.  Az alkalmazás emellett folyamatosan jutalmazza a regisztrált  felhasználókat, akik a Bringázz a munkába! Facebook oldalán is  megoszthatják kerékpáros élményeiket és tapasztalataikat.

Forrás: kispest.hu


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!