Bulvár, celeb

2010.07.22. 08:44

Elhalasztják a Mad Max 4. forgatását

<p>Broken Hills - Januárra halasztották a Mad Max 4 című film forgatását Ausztráliában, miután a forgatási helyszínnek kinézett sivatagos terület kivirágzott a szokatlan esőzések miatt - közölte csütörtökön az ausztrál sajtó.</p>

A Mad Max 4 készítői még az előző év végén nézték ki a Broken Hills nevű bányászvárost, és környékét forgatási helyszínnek, de év elején történt szokatlanul erős esőzések hatására a sivatagos terület teljesen kivirágzott. A Sydney Morning Herald című ausztrál lap cikke szerint a forgatócsoport nagyjából kétszáz tagja már megkezdte a helyszínen a forgatás előkészületeit, amikor úgy döntöttek, hogy januárra halasztják a forgatást.

A filmet készítő cég kedden megnyugtatta a forgatást váró helyieket, hogy nem helyezik át másik helyszínre a forgatást, miután pletykák kezdtek terjedni a városban, hogy a filmesek máshol forgatnának. A forgatás idejére nagyjából négyszáz ember fog érkezni a városba, ami komoly bevételt jelent a helyi szállóknak.

Broken Hill városában havonta átlagosan 24 milliméternyi eső szokott esni. Ehhez képes februárban 110 milliméternyi esőt látott a terület, és márciusban csak egy nap alatt a havi csapadékmennyiség majdnem négyszerese esett a településre. Az eső hatására dús növénytakaró jelent meg a sivatagban, miközben a filmeseknek éppen száraz és poros táj kellett volna a posztapokaliptikus film hátterének.

 
Az első Mad Max filmet 1979-ben forgatták, az akkor még ismeretlennek számító Mel Gibson főszereplésével. Gibson a következő két részben is játszott, a sorozat negyedik epizódjában azonban már nem ő, hanem a 32 éves brit színész, Tom Hardy személyesíti meg a Mad Maxet.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!