Bulvár, celeb

2011.02.27. 08:53

Az utolsó léghajlító tarolt az Arany Málna-gálán

<p>"Az utolsó léghajlító" című mozi tarolt a szombat esti Arany Málna-díjátadón, amelyen a tavalyi év legrosszabb filmjeinek járó "elismeréseket" osztották ki.</p>

Az Amerikai Filmakadémia vasárnapi díjátadója előtti estén rendezett 31. Arany Málna gálán M. Night Shyamalan filmje kilenc jelöléséből ötöt váltott díjra. Elnyerte a legrosszabb filmért, rendezésért és forgatókönyvért járó díjat, Jackson Rathbone lett a legrosszabb mellékszereplő, és ez a film kapta az idén bevezetett, a 3D rossz használata miatt a legszemgúvasztóbb mozinak járó Málnát is.

Az animációs tévésorozat alapján készült fantasztikus film nem csak a kritikusoknak nem tetszett, hanem az eredeti sorozat rajongóit is kihozta béketűrésükből - állította a díjátadón az Arany Málna zsűrije. A mozinézők azonban mégsem voltak olyan rossz véleménnyel róla: a tavaly bemutatott film ugyanis eddig 320 millió dollárt hozott világszerte az alkotóknak.

A közönségnek tetszett, a kritikusoknak nem

Az est másik sztárja a "Szex és New York" című film második része volt: hét jelöléséből hármat kapott meg. A szintén tévésorozatból készült film második részét a legrosszabb folytatásnak választotta a zsűri, de négy főszereplője nyert a legrosszabb filmes csapat kategóriában, valamint megosztva megkapták a legrosszabb színésznőnek járó Málnát is. Igaz, ez a film is tetszett a közönségnek: a mozipénztáraknál ugyanis 290 millió dollárt hagytak ott eddig miatta a nézők.

Az év legrosszabb színészének Ashton Kutchert választotta a zsűri, rögtön két film, a "Bérgyilkosék" és a "Valentin nap" miatt. A legrosszabb női mellékszereplőnek pedig Jessica Albát találták, aki a "Valenti nap" mellett a "Machete", az "Utódomra ütök" és a "The Killer Inside Me" című mozikban játszott tavaly.

A John Wilson filmkritikus által 1981-ben alapított Arany Málna díjakat hagyományosan az Oscar-gála előtti estén osztják ki. A kétes elismeréseket általában nem szokták átvenni a díjazottak, ám 2010-ben Sandra Bullock megjelent a Los Angeles-i gálán, hogy hazavigye az "Ő a megoldás" című moziban vállalt szerepéért kapott kitüntetést.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!