Debrecen hírei

2012.10.24. 20:01

Győzelemmel hangoltak a Szeged ellen a pólósok

A vártnál nehezebben érvényesítette a papírformát a továbbra is veretlen házigazda Debrecen a BVSC ellen.

A vártnál nehezebben érvényesítette a papírformát a továbbra is veretlen házigazda Debrecen a BVSC ellen.Sűrű napjait éli a Debrecen vízilabdacsapata, ugyanis az Európa Kupa második selejtezőkörének négynapos viadala után szerdán már bajnoki mérkőzésen csobbantak vízbe Gyöngyösi András tanítványai, szombaton pedig a bajnokesélyes Szegedet fogadják. Az ellenfél ezúttal a gyengébb erőket képviselő BVSC volt, így a cívisvárosiak joggal számítottak egy könnyed mérkőzésre a hétvégi, több szempontból is fontos rangadó előtt – a fővárosiak azonban erre jócskán rácáfoltak.

Kemény harc

A Debreceni Sportuszoda lelátóit megtöltő közönség még javában Alex Giorgetti eredményes ráúszásának tapsolt, mikor jókora hidegzuhany érte a vendég kispadot, a tavalyi gólkirály Weszelovszky villám találatával ugyanis megszerezte a vezetést a Debrecen. A BVSC azonban rövidesen egalizált, keményen harcoltak a csapatok, amely 3-2-es első negyedet hozott.

A második játékrész amolyan óvatos tapogatózással kezdődött, az első negyeddel ellentétben a gólra ezúttal várni kellett, egészen a negyedik percig, amikor is igazi gólpárbaj kezdődött. Előbb a vendégek Kotsidis révén kiegyenlítettek, majd rövid időn belül Kállay Márk visszavette a hajdúságiak előnyét, a balkezes szélső találatára az ex-debreceni Létay Krisztián felelt, a világbajnok és olimpiai ezüstérmes Giorgetti pedig duplázott. A gólgyártás itt nem fejeződött be, Kotsidis által tapadt a BVSC, míg az etap végén a robosztus szerb center, Milos Korolija lőtt szépségdíjas találatot.

Gólzápor

A nagyszünetben Gyöngyösi András alaposan megmosta a fejeket, amelynek köszönhetően a harmadik negyedet már megnyugtatóbb fölényben játszotta végig a Debrecen, Giorgetti egy, a kétszeres olimpiai bajnok csapatkapitány Varga Tamás pedig két góllal növelte együttese előnyét, miközben a BVSC ezúttal egyszer járt túl a kapuját nagyszerűen védő Mitrovics eszén.

Az utolsó játékrészben az Európa-bajnok hálóőr bravúrt bravúrra halmozott, ám ennek ellenére nem hagyta magát a fővárosi csapat és ismét egy gólzáporos negyed kerekedett ki a viadal végére, melyet 14-10 arányban a házigazda Debrecen nyert meg.

Gyöngyösi András tanítványai a negyedik fordulóban nagyon fontos mérkőzésen a bajnokesélyes Szegedet fogadják szombaton 17.45-től a Debreceni Sportuszodában – az összecsapásra már megvásárolhatóak a jegyek az uszoda sportboltjában.

HBN-OLAHA

Vodafone Férfi Vízilabda OB I, 3. forduló

DEBRECEN – BVSC-Zugló 14-10 (3-2, 4-3, 3-1, 4-4)

Debreceni Sportuszoda, 800 néző. Vezette: Birri G., Kun Gy.

DEBRECEN: Mitrovics – Korolija 2, Giorgetti 4, Varga T. 2, Komlósi P., Letica, Weszelovszky L. 1. Csere: Kállay M. 4, Misics 1, Halek M., Palotás G. Edző: Gyöngyösi András.

BVSC: Meixner M. – Rajna P. M. 1, Czigány K., Szűcs L., Létay K. 2, Ambrus F., Borsós E. 3. Csere: Nagy S., Bedő K., Zsoldos T., Kotsidis N. 4, Tatár R., Rumpler Á. Edző: Drabowski Norbert.

Gól – emberelőnyből: 13/9, ill. 11/4.

Gól – büntetőből: 1/0, ill. 2/1.

Kiállítás cserével: Milos Korolija, ill. - .

Kipontozódott: Komlósi Péter, ill. Rajna P. Máté, Tatár Roland, Rumpler Ádám.

Gyöngyösi András: - Csak a győzelemnek örülhetünk, ez a Szeged ellen nagyon kevés lesz!

Dabrowski Norbert: - Örülök, hogy egy jó mérkőzést tudunk játszani a nagyon erős Debrecen ellen. Gratulálok nekik a győzelemhez!

HBN-OLAHA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!