Debrecen hírei

2012.10.17. 10:31

Salakosok segíthetnek a beteg gyerekeknek

Debrecen - A Debreceni Egyetem Gyermekklinikájára 1989-ben került be egy mára teljesen gyógyult két éves leányka. Családja rendszeresen közreműködött a gyermek ápolásában, így közelről láthatták a hasonló betegségben szenvedő gyermekek sorsának alakulását.

Debrecen - A Debreceni Egyetem Gyermekklinikájára 1989-ben került be egy mára teljesen gyógyult két éves leányka. Családja rendszeresen közreműködött a gyermek ápolásában, így közelről láthatták a hasonló betegségben szenvedő gyermekek sorsának alakulását. A kislány szerettei úgy határoztak, hogy szerény anyagi erőikhez mérten létre hozzák a Leukémiás Gyeremekekért Alapítványt.

Az alapítvány napjainkban évente 80-100 gyermek kezelését végzi, emellett több száz a gondozottak száma. A szervezet tőkéjét egyének, közösségek, vállalatok támogatásával, jótékonysági koncertek rendezésével gyarapítják.

A Leukémiás Gyeremekekért Alapítvány működésének elmúlt több mint 20 éve során 100 millió forintnál is nagyobb értékben nyújtott támogatást. Ilyen módon részben az alapítvány tevékenységének is köszönhető, hogy a régió leukémiás és daganatbeteg gyermekeinek gyógyulási aránya éppen olyan, mint az ország egyéb területein, azaz megközelíti a nyugat-európai és észak-amerikai gyógyulási eredményeket.

Vasárnapi adományok

Most a magyar salakmotoros társadalom is segíthet a beteg gyermekeken, ugyanis a vasárnap 15 órakor, a debreceni Gázvezeték utcai salakstadionban megrendezendő nemzetközi egyéni magyar bajnokság ideje alatt a helyszínen kihelyezett urnákba tehetik adományaikat a segíteni szándékozók. HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!