Debrecen hírei

2013.02.20. 16:41

Összeszoktak, sikerre éhesek

A 7. Volvo Kupa miatt beiktatott rövid bajnoki szünet után csütörtökön 20 órától újra vízbe csobban a DVSE: a 16. fordulóban a tabella hetedik helyén álló BVSC-Zugló otthonában vendégszerepelnek Varga Tamás tanítványai. Amennyiben tartani akarják ötödik pozíciójukat Somlaiék, be kell húzniuk a derbit.

A 7. Volvo Kupa miatt beiktatott rövid bajnoki szünet után csütörtökön 20 órától újra vízbe csobban a DVSE: a 16. fordulóban a tabella hetedik helyén álló BVSC-Zugló otthonában vendégszerepelnek Varga Tamás tanítványai. Amennyiben tartani akarják ötödik pozíciójukat Somlaiék, be kell húzniuk a derbit.A debreceniek alaposan felkészülhettek a találkozóra, napi három edzéssel és egy szentesi edzőmeccsel hangoltak a fővárosiakra. A rivális viszont kedden is tétmeccsen volt érdekelt, Dabrowski Norbert csapata 12-8-ra verte a Junior válogatottat. A hajdúságiak és a fővárosiak őszi összecsapása 14-10-es cívisvárosi sikert hozott.

Fontos derbi

A Napló a debreceni vízilabdacsapat egyik ifjú tehetségét, Somlai Tamást kérdezte várakozásairól. – Sokat edzettünk az elmúlt szűk két hét során, új taktikai elemeket sajátítottunk el, a Szentessel játszottunk egy edzőmeccset – magabiztosan, győzelemre törően megyünk neki a BVSC elleni meccsnek, ami nagyon fontos az ötödik helyünk megtartásának szempontjából – kezdte Somlai, aki örül neki, hogy a fiatalok, így ő is, egyre több szerephez jutnak. Amint mondta, edzőjük, Varga Tamás bízik bennük és az a célja, hogy minél több ifjonc épüljön be a csapatba.

– Nem nagyon elemeztük ki egyenként az ellenfél játékosait, azt tudjuk, hogy a tavaly még a cívisvárosban játszó balkezesükre, Létay Krisztiánra hangsúlyozottan oda kell figyelni, illetve a centerek semlegesítését is jó lenne megoldani. Úgy hiszem, hasznos volt a bajnoki szünet, be tudtunk iktatni egy „minialapozást”, összecsiszolódtunk, mindenki felszabadult, jó a hangulat a csapatban – mondta a pólós.

Teljes a keret

Somlai Tamás lapunknak azt is elárulta, jelenleg szerencsére nincs sérült játékos a DVSE-ben, így mindenki ott lehet csütörtökön a Szőnyi úton, illetve szombaton a Pécs ellen esedékes hazai találkozón is. A vízilabdást arról is faggattuk, milyen új trénerük, Varga irányítása alatt készülni. – Mindenki teszi a dolgát, nyugodtak vagyunk, próbáljuk a maximumot kihozni magunkból, mindent megteszünk, hogy bizonyítsunk – zárta rövidre a választ Somlai.

A Debrecen aktuális riválisával, a BVSC-vel kapcsolatos esemény még, hogy a fővárosi csapat trénere, a válogatott másodedzője, Dabrowski Norbert veszi át Gerendás Györgytől az Eger irányítását 2014 nyarától, amely hír talán a vendég hajdúságiak javára hajthatja a vizet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!