Debrecen hírei

2013.02.19. 12:33

Sokgólos meccseken túl

Mindkét hajdú-bihari egylet hazai pályán fogadta ellenfelét a férfi futsal NB I. alapszakaszának utolsó előtti, 21. fordulójában. Az Újfalu esélyt sem adott ellenfelének, a DEAC közel volt az újabb bravúrhoz.

Mindkét hajdú-bihari egylet hazai pályán fogadta ellenfelét a férfi futsal NB I. alapszakaszának utolsó előtti, 21. fordulójában. Az Újfalu esélyt sem adott ellenfelének, a DEAC közel volt az újabb bravúrhoz.A második MVFC a tabella hatodik helyén álló Haladást látta vendégül, míg a kiesés ellen menekülő Armada a bronzérmes Gödöllővel vette fel a versenyt. A berettyóiak sima győzelmet arattak, csak egy gólt engedélyeztek a szombathelyieknek (7–1), a DEAC viszont nem tudta megismételni az első „randevún” elért 3-3-as döntetlent, 7–5-re alulmaradtak Darányi Antal tanítványai a Gödöllővel szemben.

A második félidő döntött

Nehezen pörögtek fel a játékosok az MVFC-Haladás összecsapáson, egészen a 13. percig kellett várni az első találatra, Szabó Péter szerezte meg a vezetést a hazaiak számára. Nem nagyon kényeztették el az első félidőben a focisták a Pálfi István Rendezvénycsarnokba kilátogató nézőket, húsz perc leforgása alatt csupán Szabó gólját láthatta a publikum. Nem úgy a szünet után: Trencsényi triplájával, Rábl duplájával és Szécsi „szimplájával” a találkozó végére hét találatig jutottak az újfaluiak, ezzel szemben a vendégek csak egyszer, a 36. percben voltak eredményesek. A több válogatottal felálló Mezei-Vill tehát magabiztos, 7–1-es sikert aratott, így továbbra is őrzi biztos második helyét a pontvadászatban. Turzó József tanítványai legközelebb február 25-én, hétfőn 18.30-tól a Colorspectrum Aramis otthonában, Budaörsön vizitálnak.

Szoros volt

Egyaránt a nyolcadik percben talált be a debreceni és a gödöllői gárda is, így az első játékrész felénél 1-1-et mutatott az eredményjelző. A folytatásban 3–1-re elhúztak a vendégek, ám a DEAC nem adta fel, Varga a pihenő előtti minutumban betalált, aminek hála 3–2-ről indult a második etap. Akár az elején, ismét egyszerre (a 21. percben) volt eredményes a két csapat, majd nem sokkal később ismét egy-egy gól esett mindkét oldalon. A több hiányzót is nélkülözni kénytelen Armada szépen küzdött, ám nem tudta megszelídíteni a rutinosabb Bikákat, akik jobban bírták a végjátékot, és nyertek 7–5-re. Darányi Antal alakulata az utolsó, 22. körben az Üllő FC Cső-Montage csapatához látogat hétfőn, 19.30-tól.

MVFC-Berettyóújfalu–Swietelsky-Haladás VSE 7–1 (1–0)

Pálfi István Rendezvénycsarnok. Vezette: Nagy Róbert.

MVFC: Pallai G. – Trencsényi J., Lovas N., Rábl J., Nagy I. Cserék: Szabó P., Sánta J., Gál I., Szécsi B., Kiss A., Tihanyi Cs. Vezetőedző: Turzó József.

Haladás: Jurak D. – Jáger S., Joó B., Bagó G., Egle L. Cserék: Horváth P., Kottán K., Halmos M., Németh P., Cseglédi B., Sipos N. Vezetőedző: Pálmay Tamás.

Gól: Szabó P. (13.), Trencsényi J. (23., 27., 39.), Rábl J. (24., 38.), Szécsi B. (26.), illetve Németh P. (36.).

Sárga lap: Kiss A. (26.), illetve Kottán K. (4.).

DEAC Futsal Klub–Gödöllői Bikák-V. Phiten 5–7 (2–3)

Hódos Imre Rendezvénycsarnok. Vezette: Viczián Mátyás.

DEAC: Szalánczi Z. – Varga D., Kövér I., Juhász B., Nagy I. Cserék: Katona G., Harmati T., Belinszky T., Hajzer L., Szabó Cs., Milbik K. Vezetőedző: Darányi Antal.

Gödöllő: Hegedűs F. – Szente T., Jenei O., Nagy R., Vidák B. Cserék: Ács G., Biczi G., Lovrencsics B., Szimcsák T. Vezetőedző: Baranyai Pál.

Gól: Kövér I. (8.), Varga D. (20.), Nagy I. (21., 27.), Szabó Cs. (39.), illetve Biczi G. (8.), Nagy R. (13.), Belinszky T. (18. öngól), Vidák B. (21., 35.), Szimcsák T. (25.), Szente T. (40.).

Sárga lap: Nagy I. (10.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!