Debrecen hírei

2013.03.08. 17:22

Jobb szereplést vártak maguktól a magyarok

Egyetlen magyar versenyző sem tudott tovább lépni a Rövidpályás Gyorskorcsolya VB első napján.

Egyetlen magyar versenyző sem tudott tovább lépni a Rövidpályás Gyorskorcsolya VB első napján.Az ünnepélyes megnyitóval péntek délben kezdetét vette a Debrecenben zajló ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Világbajnokság, melynek a Főnix Csarnok ad otthont vasárnap délutánig. A ceremónia során előbb Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára mondott köszöntőt, majd Borkai Zsoltnak, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének szavait hallgathatták meg a jelenlévők.

Az vb első napja a nők 1500 méteres előfutamaival indult, az első körben mindjárt Keszler Andreával, aki bár remekül küzdött, nem tudta megszerezni a biztos továbbjutást érő első két hely valamelyikét, negyedikként ért célba. - Ez a leggyengébb számom. Ennyi volt most bennem, nagyon elfáradtam a végére - nyilatkozta a Naplónak a magyar versenyző.

Nem járt sokkal jobban Heidum Bernadette sem, ő a harmadik helyen futott be a futamában. - Jó erőben éreztem magam, a taktikának megfelelően versenyeztem, ám három körrel a vége előtt majdnem elestem, s ez sorsdöntőnek bizonyult. Utána már nem éreztem annyi erőt magamban, hogy kívülről előzni tudjak. Sajnálom, mert ez volt a kedvenc számom - értékelt Heidum.

Nem elégedettek

A férfiak 1500 méteres távja is magyar indulóval kezdődött, de Knoch Viktor kevéssel a vége előtt jókorát bukott, ezzel az ő esélye is elszállt az elődöntőbe jutásra. - Jó erőben éreztem magam a jégen, minden esélyem megvolt a továbbjutásra, sajnálom a történteket. Én és az edzőm is úgy láttuk, egyértelműen ellenfelem miatt estem el, tovább kellett volna juttatniuk a bíráknak.

Liu Shaolin Sándor az utolsó előfutamban kapott helyet, végül a 4. helyen futott be. - Nem voltam elég friss, a junior vb még a lábaimban volt. Amikor a mezőny ritmust váltott, már nem volt erőm velük tartani. Nem vagyok csalódott, de elégedett sem. Bízom benne, hogy majd 1000 méteren meg tudom mutatni - árulta el a gyorskorcsolyázó.

Hátra volt még a női 3000-es váltó elődöntője, előtte Telegdi Attila szövetségi kapitány értékelte a magyarok teljesítményét. - Hogy papírforma eredmény született-e? Egyáltalán nem, Heidum Bernadette-től azt reméltük, meglehet a továbbjutás, de rosszul taktikázott, pedig tudtuk, hogy az angol lányt kell legyőznie, akivel közel azonos szinten van. Knoch esetében a bírók rossz döntést hoztak, amivel megfosztották versenyzőnket a továbbjutástól. Túl kell lépnünk a csalódásokon, mert újabb feladatok várnak ránk.

A nap utolsó magyar rédekeltségű versenye a női 3000 méteres váltó volt, az elődöntő első futamában léptek jégre a mieink. Sajnos, nem sikerült a fináléba jutniuk, ugyanis Kína, Japán és Olaszország mögött a 4. helyen végeztek Heidumék.

Az első nap eredményei

Nők, 1500 méter, döntő

1. PARK Seung-Hi (KOR) 34 pont 2:23.634

2. SHIM Suk Hee (KOR) 21 p. 2:21.398

3. ST-GELAIS Marianne (CAN) 13 p. 2:24.424

Férfiak, 1500 m, döntő

1. SIN Da Woon (KOR) 2:20.038

2. KIM Yun-Jae (KOR) 2:18.070

3. HAMELIN Charles (CAN) 2:18.165

A magyarok eredményei

Nők, 1500 m

25. HEIDUM Bernadett 2:41.093

28. KESZLER Andrea 2:30.150

Férfiak, 1500 m

31. LIU SHAOLIN Sandor 2:27.157

42. KNOCH Viktor kiesett

A 3000 méteres női váltóban a magyarok nem jutottak be a döntőbe.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!