Debrecen hírei

2013.04.24. 11:52

Fitneszesek és testépítők öregbítették Debrecen hírnevét

Bodnár Viktória személyében egy 16 éves debreceni lány lesz részese a világbajnokságnak.

Bodnár Viktória személyében egy 16 éves debreceni lány lesz részese a világbajnokságnak.Budapest adott otthont a Magyar Testépítő Szövetség által szervezett Magyar Kupának, amelyen két debreceni fitneszcsapat is képviseltette magát.

Taroltak a testépítők

A fitnesz és a testépítő versenyen a Tóci-Fitt Kondi Testedző Egyesület révén volt cívisvárosi érdekeltség, a junior bikini fitness versengésben Szendrei Ivett 4. helyen végzett, Bodnár Viktória 6. lett, míg Bihari Eszter 8. pozícióban zárta a versenyt.

A Women s Physique számban Bodnár Viktória aranyérmet szerzett, így kivívta a barcelonai világbajnoki szereplést. Master Bodyfitness kategóriában Bulyáki Lívia a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Junior férfi testépítésben Takács Zsolt Magyar Kupa-győztes lett, valamint -80 kg-os férfi testépítésben szintén aranyérmet szerzett. A -80 kg-os férfi testépítő kategóriában az ezüstérmet is debreceni versenyző, Fodor István érdemelte ki. Fodor István a klasszikus testépítés -180 cm-es kategóriájának győztese is lett, míg a szintén cívisvárosi Győrösi Tamás második helyen végzett, sőt a Masters Testépítés abszolút kategóriájában ugyancsak ezüstérmes lett. A versenyen minősítő kategóriában Rigó Zsolt bronzminősítéssel zárt. A Tóci-Fitt Kondi Testedző Egyesület vezetőedzője Nagy Imre.

Újra a pódiumon

A fitness ritmus kategóriában a Tóci-Fitt Kondi Testedző Egyesület mellett néhány év kihagyás után a Vezér Fitness újra versenybe szállt, s mindkét együttes versenyzői indultak a fővárosi viadalon, ahol három csoportban, A, B és Elit kategóriában mérték össze tudásukat a versenyzők. A Tóci-Fitt Kondi Testedző Egyesület sportolói közül az 1996-ban születettek között Horváth Renáta 4. helyezést ért el, a 2002-es évben születetteknél Horváth Klaudia 5. lett, a 2003-asoknál Székely Zsófia 4., míg a 2004-es korcsoportban Szabó Dorina a 8. helyet szerezte meg.

A Vezér Fitness versenyzői szintén szép eredményeket produkáltak ebben a számban, Hajdu Adrienn a 2004-es korosztályban bronzérmet szerzett, valamint a 2005-ösök között Kéri Szonja 5., illetve Kecskés Karina 7. lett. A Vezér Fittnes-es lányoknak ez volt az első versenyük, edzőjük Tóth Emese, a táncos elemekben pedig Tóth Ildikó és Pécsi Lilla zumbaedzők segítették őket.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!