Üzleti profil

2020.09.11. 06:00

Hasznos újdonságok a Google Keresőben és a Térképen

A Google olyan újításokat vezetett be, amelyek megkönnyítik a vállalkozásoknak a profiljuk frissítését, ügyfeleik, vásárlóik gyors informálását.

A Google Cégem-fiók közvetlenül elérhetővé válik a Keresőből és a Térkép alkalmazásból is, így még egyszerűbben naprakészen tartható a vállalkozás profilja.

Fontos az üzleti profilok folyamatos és gyors frissítése, hogy a vállalkozásról elérhető információk a Google felületein mindig vonzók és naprakészek legyenek – legyen szó akár egy telefonszámról, vagy a COVID-19 kapcsán hozott biztonsági intézkedésekről.

Ezért a Cégem-fiók frissítése mostantól végrehajtható az éppen használt Google termékekből. A cégeknek lehetőségük van hozzászólásokat írni, véleményekre válaszolni, fényképeket hozzáadni vagy adatokat frissíteni közvetlenül a Google Keresőben vagy a Térképben.

Hogyan frissítsünk?

A kezdéshez ellenőrizze, hogy be jelentkezett-e azzal a Google-fiókkal, amelyet vállalkozásának igazolására használ.

● A Google Maps alkalmazásban egyszerűen érintse meg profilképét a mobilalkalmazás jobb felső sarkában, és válassza a „Vállalkozásprofilok” elemet az eszközök eléréséhez.

● A Google Keresőben név szerint kereshet vállalkozására, vagy profilja frissítése érdekében kereshet a „cégem” kifejezésre is.

A Google emellett további ingyenes eszközöket vezet be a Google Térkép és a Kereső szolgáltatásba, amelyek segítenek áttekinteni, hogyan teljesít, milyen jelenleg a vállalkozás online jelenléte, illetve hogyan erősíthető.

A vállalkozások tulajdonosai és vezetői számára megújult teljesítményoldal fog megjelenni, amely új adatokkal fog szolgálni az ügyfélinterakciókról. Az oldal mutatói havonta frissülnek, és az elkövetkező hónapokban tovább bővülnek, hogy még hasznosabb adatokat adjanak a vállalkozásoknak.

Mindezek a funkciók elérhetők lesznek a továbbfejlesztett kereskedői felületen, amely hasznos javaslatokkal fog szolgálni a felhasználók számára arról, hogyan javíthatják Google jelenlétüket – legyen az akár információk hozzáadása a cégprofilhoz, vásárlói véleményekre történő reagálás vagy a Google Hirdetések használata az üzleti vállalkozás fejlesztésére.

A vállalkozások tulajdonosai emellett továbbra is használhatják a Cégem webhelyét és mobilalkalmazását az üzleti információk frissítéséhez és az ügyfelekkel való kapcsolattartáshoz. Aki vállalkozás tulajdonosaként igénybe akarja venni az ingyenes szolgáltatást, és még nem igazolta adatait a Google rendszerében, itt tudhat meg többet a folyamatról.

Borítóképünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában