Egyperces

2018.11.21. 17:58

Hátborzongató videó: Tigrisekre szakosodott vágóhídon razziáztak

Prága - Még a sokat látott rendőrök is rosszul lettek a látványtól és a szagtól, amikor egy illegális "tigrisfarmon" razziáztak.

Prága - Még a sokat látott rendőrök is rosszul lettek a látványtól és a szagtól, amikor egy illegális "tigrisfarmon" razziáztak.

A cseh hatóságok évekig tartó munkával készítették elő a rajtaütést, amelynek során egy prágai istállóban friss tigristetemet, lenyúzott bőröket, csontokat, és hűtőszekrényben bomladozó egyéb maradványokat is találtak - írja a The New York Post.

Az akciót követő sajtótájékoztatón a Cseh Vám- és Pénzügyőrség képviselője számos hátborzongató részletet árult el. A bűnszervezet tagjai az állatok minden részét pénzzé tették, beleértve a húsukat, a fogaikat, a karmaikat és persze a bundát - hogy ez utóbbi minél többet érjen a feketepiacon, az állatokat szemlövéssel végezték ki.

A hatóságok öt éve igyekeztek feltérképezni a hálózatot. Az első nyom egy zsák tigriscsont volt, amit egy vietnami állampolgár autójában fedeztek fel, majd olyan termékekre bukkantak az illegális piacon, ami alapján feltételezték, hogy az országban valahol illegálisan tenyésztenek tigriseket, ezért elkezdték figyelni a cseh állományt. Kiderítették, hogy egy cseh-vietnami szervezet a felelős a kínálatért, a keresletért pedig a délkelet-ázsiai bevándorlók - a kínai hagyományos orvoslásban ugyanis a tigrisek több testrészét is gyógyszerek elkészítéséhez használják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!