Életstílus

2010.08.29. 13:24

Jobb szerető, aki tud táncolni!

<p>Tudd meg mi köze a táncnak a lepedőakrobatikához, és hogy miért érdemes táncolnod. 13 érvünk van rá!</p>

A tánc ősi formája a törzsi kultúrák számára mindig is valamilyen misztikus erőt hordozott magában, és az élet nélküle szinte elképzelhetetlen volt.
A tánc volt az eszköz, amely összetartotta és felpezsdítette a közösséget, tartalommal töltötte meg a hétköznapokat amellett, hogy szórakozást, kikapcsolódást is jelentett. Az ősi emberek táncoltak, ha vadászni mentek, táncoltak a betegek gyógyulásáért, táncoltak, hogy bő legyen a termés, táncoltak, ha öröm vagy bánat érte őket.

És mégis mi köze mindennek most, a XXI. században, a lepedőakrobatikához? Nagyon is sok. A tánc - amely év(száz)ezredekre visszamenőleg a vérünkben van és a kultúránk része – maga a mozgás, a ritmus és a ritmus feletti uralom. A ritmus feletti uralom pedig biztosítja a test feletti uralmat is, amely a jó szex egyik legfontosabb alapja. És mindez tanulható, felszínre hozható, hiszen ott lapul mindegyikünkben. Miért leszel jobb a szexben, ha megtanulsz táncolni?

1. Fejlődik a ritmusérzéked.
2. Fejlődik testkultúrád, vagyis megtanulod használni a testedet.
3. Hajlékonyabb leszel, fejlődik ízületi mozgékonyságod és izmaid rugalmassága is.
4. A tánctól könnyedebb és tudatosabb lesz a mozgásod.
5. A tánc erősít, növeli az állóképességedet és koncentrációs képességedet.
6. A tánc gyorsan tanulható, hamar gazdagodhatsz sikerélményekkel, ami növeli önbizalmadat és magabiztosságodat.
7. Megtanulsz együttműködni partnereddel, figyelmesebbé válsz. A tánc fejleszti az együttműködési és alkalmazkodó képességet, toleráns magatartásra ösztönöz.
8. A páros táncok során megtanulod hol, hogyan, milyen erősséggel érintsd meg partneredet, és te magad is hozzászoksz a testi kontaktushoz.
9. Önkifejezési képességed is javul.
10. A tánc tökéletes feszültség levezető módszer, így tánc közben kieresztheted a gőzt és haza már kisimult arccal érsz.
11. Önfegyelemre nevel.
12. Fejleszti improvizációs készségedet, kreativitásodat.
13. A tánc megszabadít szorongásaidtól, és testközeli tapasztalatokat nyújt abban, hogy miképp kezeld a másik nemet.

Nincs szükség komoly tudományos kutatásokra, hogy bebizonyítsuk, a fenti megállapítások igazak és valóban jó hatást gyakorolhatnak szexuális életünkre. Elég csak elővenni a józan eszünket. No meg a tánccipőnket! Gyakorolj be néhány tánclépést és figyeld meg, milyen változások történnek majd az ágyadban! Lányok, Fiúk, Hölgyeim és Uraim, táncra fel!

A Fővárosban és vidéken is számos tánciskola ajtaja nyitva áll előtted, ahol rengeteg táncstílusba belekóstolhatsz. Ha zavarba ejtő a kínálat, és nem tudod, első alkalommal melyik stílussal próbálkozz, akkor kóstolj bele egyetlen éjszakán akár az összesbe! Erre 2010. szeptember 10-én a Tánciskolák Éjszakája ad lehetőséget, amikor országszerte számos tánciskola egyedi programokkal, táncbemutatókkal és exkluzív kedvezményekkel vár minden érdeklődőt, egészen hajnalig.
Forrás: www.nana.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!