Életstílus

2011.06.17. 13:55

Évente ötezren halnak meg vastagbélrákban

<p>Miskolc - A vastagbéldaganat a második leggyakoribb, halált okozó daganat, minden huszadik ember érintett benne.</p>

Magyarországon vastagbéldaganatból évente 7-8 ezer új esetet ismernek föl, és évente mintegy 5 ezer erre visszavezethető haláleset történik. A nemzetközi, európai összehasonlításban a magyar nők az első, a magyar férfiak pedig a második helyen állnak a megbetegedésben. A „Meggyógyulhatsz” Egyesület a Vastag- és Végbélrákos Betegek Élhetőbb Életéért épp ezért országos, figyelemfelhívó kampányt indított, mely pénteken Miskolcra érkezett.

Az egyesület tagjai egy hatalmas, a valódi vastagbelet modellező installációval hívták fel a figyelmet a témára a Cora áruház előtt. A látogatók a virtuális bélszakasz bejárása során nyomon követhették a vastagbélrák kialakulásának folyamatát.

ÉM-HE


A dadogást a legtöbben apró beszédhibának tartják, pedig a betegség hosszú távú hatásai nagyon súlyosak is lehetnek - állítja Mark Onslow, az Ausztrál Dadogási Kutatóközpont alapítványi igazgatója.


Nem csak a kávéra, a cigarettára, az alkoholra, a drogra vagy a csokoládéra lehet rászokni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!