Életstílus

2015.05.08. 13:35

Ausztráliában nem akarnak áfát fizetni a tamponok után

Két napja indították a petíciót, miszerint töröljék el a tamponok áfáját Ausztráliában. A siker óriási, több ezer aláírás gyűlt össze. Ott egyébként az óvszer is áfamentes.

Két napja indították a petíciót, miszerint töröljék el a tamponok áfáját Ausztráliában. A siker óriási, több ezer aláírás gyűlt össze. Ott egyébként az óvszer is áfamentes. Subeta Vimalarajah, egy egyetemista lány publikálta a "Ne adóztasd meg a menzeszem!" című petíciót. Azt szeretné elérni, hogy áfamentes legyen a tampon Ausztráliában. A feltett kérdés egyébként jogos: "hogyan lehet megadóztatni az emberi szervezet egyik tulajdonságát?". A beszerzésük szükségszerű, ezért szükségszerűen az áfamentes körbe kellene kerülniük, a világ másik felén egyébként az óvszer, a nikotintapasz és a naptej is ebbe a kategóriába esik.

"Az emberek nem szórakozásból vásárolják ezeket a termékeket, miért kényszerítik rájuk az extra 10% (!!!! 10% !!!! nem 27% !!!!!) költséget? A menzesz megadóztatása nem csak szexista, hanem alapvetően igazságtalan!" - áll a petíció leírásában.

A motiváló szövegek megtették hatásukat, 48 óra alatt 7000 aláírás gyűlt össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!