Életstílus

2015.12.04. 07:20

Egy egyszerű teszttel kiderítheti, mennyi van még hátra az életéből!

Az orvosok szerint ha elvégzi ezt a roppant egyszerű gyakorlatot, megtudhatja, hogy boldog jövő vár Önre vagy csak pár év van hátra.

Az orvosok szerint ha elvégzi ezt a roppant egyszerű gyakorlatot, megtudhatja, hogy boldog jövő vár Önre vagy csak pár év van hátra.

Következzen a feladat: üljön le, majd álljon fel anélkül, hogy bármibe is kapaszkodna. A teszt neve (angol rövidítés): SRT - vagyis sitting-rising test. Törökülésbe kell ülni, majd vissza felállni, de nem szabad közben semmibe se kapaszkodni. Ezzel a gyors gyakorlattal korábban csak a páciensek rugalmasságát mérték. Azonban az orvosok arra jöttek rá, hogy aki csak 3 pontosra tudja megcsinálni a feladatot, az sokkal nagyobb eséllyel hal meg 6 éven belül, mint az, aki 8 pont felett teljesíti. Rémisztő, igaz? Azért az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy a vizsgált személyek 51 és 80 év között voltak, vagyis a fiataloknál ez még nem szűr ki semmit. De ha másra nem, a rugalmasság tesztelésére mindenképp jó. Direkt azért fejlesztették ki ezt a módszert, hogy ne kelljen hozzá drága gép és ne legyen időigényes. Akkor most szépen álljon fel a monitor elől és tesztelje magát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!