Életstílus

2016.03.16. 13:10

Videó: A magyar nagykövet élő adásban tanította pörköltre az ukránokat

Ukrajna - Keskeny Ernő az egyik országos tévécsatorna reggeli műsorában saját kezűleg mutatta be, hogyan készül az igazi magyaros marhapörkölt.

Ukrajna - Keskeny Ernő az egyik országos tévécsatorna reggeli műsorában saját kezűleg mutatta be, hogyan készül az igazi magyaros marhapörkölt.

Az ukrajnai magyar diplomácia vezetőjét az ukrán 1+1 csatorna március 15-én, a nemzeti ünnepünk alkalmából invitálta meg a műsorba. Keskeny Ernő az ukránul ’pjorkolt’-ként kiejtett nemzeti eledel elkészítése alatt röviden bemutatta Magyarországot, mint vonzó idegenforgalmi célpontot.

A nagykövet továbbá rendkívül íncsiklandóan ecsetelte a mangalica szalonna előnyeit, a pirospaprika konyhaművészeti felhasználását, illetve a magyar vörösbor kiváló tulajdonságait. Az illatoktól egyébként is elvarázsolt műsorvezetőkre azonban az gyakorolta a legmélyebb hatást, amikor elhangzott, hogy a magyar átlagbér megközelíti a havi 800 dollárt (Ukrajnában mindent az amerikai devizához mérnek), és ennek csupán 20 százalékát költik a rezsire.

Mint mondták, Ukrajnában pillanatnyilag ennek pont a fordítottja érvényes. Azaz a fizetendő havi rezsidíjnak alig 20 százalékára elegendő az aktuális minimálbér.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!