Életstílus

2018.09.25. 12:36

Nyíregyházára látogatott a Meki Minőség Mustra

<strong>Szombaton a nyíregyháziak is találkozhattak a McDonald’s legfontosabb hazai beszállítóival. Az étteremlánc egy napra megnyíló pop-up piacán az egyik sztár a kisvárdai Master Good csoport volt. </strong>

Szombaton a nyíregyháziak is találkozhattak a McDonald’s legfontosabb hazai beszállítóival. Az étteremlánc egy napra megnyíló pop-up piacán az egyik sztár a kisvárdai Master Good csoport volt.

Nem csak a magyar csirkés szendvicsek és Chicken McNuggets készülnek 100%-ban a díjnyertes gazdaságukból érkező csirkékből, de Európa számos éttermébe is innen kerül a híresen jó magyar alapanyag. A szomszéd pultokon a közeli Hajdúnánásról érkező marhahús mellett a tojás, zöldségek, méz és sajtok beszállítói is bemutatkoztak.

Kevesen tudják, hogy a hazai fennállásának 30 éves évfordulóját éppen idén ünneplő McDonald’s alapanyagainak nagy részét, a csirkehúst, a tojást, a hagymát, a mézet, a mezőgazdasági idényben a salátát, a koktél-paradicsomot, és a ketchup paradicsomot, valamint a marhahús jelentős mennyiségét is Magyarországról szerzi be. A piacok hangulatát idéző Nyíregyházi rendezvényen a látogatók maguk is megnézhették, megtapinthatták, sőt meg is ízlelhették azokat az alapanyagokat, amikből az étteremlánc jól ismert termékei készülnek.

A csirkés szendvicsek és a Chicken McNuggets 100%-ban hazai csirkéből készülnek. Az alapanyagot ezekhez a termékekhez a Bárány család által vezetett kisvárdai Master Good csoport biztosítja. A fenntarthatósági szempontok alapján legkiválóbb termelőknek adott McDonald’s Mintagazdaság minősítést 2016-ban, a cég csirkehús-beszállítói között a világon elsőként a cégcsoport baktalórántházai broiler-telepe nyerte el.

A Meki Minőség Mustrán azt is megtudhattuk, hogy a sajtburgerbe és Big Mac-be kerülő 100% marhahús pogácsák alapanyagának negyede Magyarországról, a Kovács Róbert által vezetetett gyöngyösi Tendon Kft-től kerül a feldolgozó üzembe. A Tendon legnagyobb beszállítója pedig nem más, mint a hajdúnánási Nyakas-Farm, ahol az étteremlánc szigorú mezőgazdasági, minőségbiztosítási és állatjóléti előírásainak megfelelően nevelkednek a Holstein marhák.

A piacon Becsey Zoltán és Becsey-Sári Anita balástyai farmjának salátái, a Lóczi János vezette Szentesi Gazdaszövetkezet paradicsomjai, az Univer Zrt. szószai, a Mezőker Kft. hagymái és a Capriovus Kft. tojásai is bemutatkoztak.

- PR cikk -

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!