Hajdú-Bihar

2011.05.08. 18:19

Minden jó, ha a vége jó: a Factum a következő idényben is az élvonalban játszik

<p>Kosárlabda - Utolsó idénybeli bajnokiját megnyerve, NB I A csoportos tagságát meghosszabbítva térhet rövid pihenőre a Factum Sport Debrecen kosárcsapata.</p>

Az utolsó hat mérkőzéséből öt meccsen győzött a Turunen-alakulat, ahogyan szombaton is, a már korábban kiesett Salgótarján ellen. A látványos, hajtós összecsapás érdekessége volt, hogy láthattunk egy pályára berohanó, majd a biztonságiak által kivezetett vendégdrukkert, illetve debreceniek finn edzője a lefújás után magyar nyelven intézett beszédet röviden a közönséghez.

 

Kitartottak a végéig


A kezdés után a debreceniek úgy tettek, ahogy előzetesen ígérték: megpróbáltak nagy nyomást gyakorolni az SKSE-re. A lendületes, látványos támadások többnyire eredményesek is voltak, így a közönség nagy ovációval fogadhatta, hogy már az első negyedben 18 pontos előnyt harcolt ki magának a Factum, tehát adva volt a lehetőség arra, hogy valóban nagy arányú csapást mérjenek ellenfelükre.
Ám az akarás később egyre több hibával párosult, ráadásul az addig elég gyengén dobó nógrádiak sem adták fel, s kezdtek faragni a hátrányukból.
Később a Factum tartotta a különbséget, és nyugodtan kosarazott, de amikor a nagyon pörgő, de talán kicsit túlfűtött Kaluha hamar kipontozódott, kicsit megtorpant a gárda. De a győzelmet már nem adta ki a kezéből, így a debreceniek 95–89-re legyőzték a Salgótarjánt.
A Factum Sport végül hat győzelmet szerzett a bajnokságban, ezzel a 13. helyet érte el, ami ősztől is NB I A-s tagságot ér. HBN-KSZ




Mesterszemmel 

Mika Turunen: Büszke vagyok a csapatra, de végül is most talán furcsa módon a külföldieket nem emelném ki, mert nem voltam annyira elájulva tőlük, még ha sok pontot is dobtak. A magyarok közül azonban a nagyon harcos Kovácsot és Kaluhát, Borost és Vargát külön szeretném megemlíteni. Az utolsó meccseink közül, amit lehetett, azt megnyertük, s ez azért nem olyan rossz. A szezon véget ért, bennmaradtunk. Meglátjuk, hogyan tovább.
 
Dániel Tamás: Sajnos az éves munka hiánya rányomta bélyegét a rájátszásra is. Három fontos meccsen is győzelmi esélyünk volt, de nem sikerült nyerni.

Factum Sport Debrecen – Konecranes-Salgótarjáni KSE

95-89 (31-13, 18-26, 18-20, 28-30)
Debrecen, 500 néző, vezette: dr. Vígh, Gorka, Jakab
Factum: Kaluha 13/6, Boros 7, Singletary 23/6, Mekongo 13/3, Langford 12. Csere: Varga Á. 5/3, Mondzinger 3, Tóth G. 5/3, Kovács I. 14/6. Vezetőedző: Mika Turunen.
SKSE: Rodgers 19/3, Kocsis 12/12, Sebők 2, Koma 28, Ukeagu 7. Csere: Kiss K. 4, Szabó Z. 3/3, Hartvich 14. Megbízott edző: Dániel Tamás.
Kipontozódott: Kaluha (25. perc), Mekongo (38.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!