Hajdú-Bihar

2011.08.09. 11:14

Küzdősport nehézbombázói csapnak össze a Főnixben

Küzdősport - Az európai nyolcas döntőért ütköznek a Fight Code nemzetközi versenysorozat 105 kilogrammos harcosai: a debreceni Főnix csarnokban augusztus 13-án megrendezendő gálán három, K-1 szabályrendszerű összecsapáson szurkolhatnak a nézők.

Küzdősport - Az európai nyolcas döntőért ütköznek a Fight Code nemzetközi versenysorozat 105 kilogrammos harcosai: a debreceni Főnix csarnokban augusztus 13-án megrendezendő gálán három, K-1 szabályrendszerű összecsapáson szurkolhatnak a nézők. Bónuszként a küzdősport ringjébe lép az irgalmat nem ismerő fehérorosz romboló, „továris” Akramenko, a sors legyen kegyes riválisához, a horvát Stanichoz. A Fight Code-sorozatot a kontinens legrangosabb K-1 szabályrendszerű versengéseként tartják számon, a legjobb fighterek két súlycsoportban (-70 kg, -105 kg,) küzdenek a végső győzelemért. Debrecenben a királykategória, a 105 kilogrammosok három selejtezőjét rendezik, a magyar Mihalik György mellett francia, olasz, cseh, horvát és orosz versenyző csatázik az európai finálé jogáért. A párosítások A taktikus, villámgyors francia Pacome Assi az agresszív olasz Luca Pantóval találkozik. A világklasszis Freddy Kemayo csapatához tartozó gallnak nem lesz könnyű dolga, ha meg akarja állítani a K.O.-vadász taljánt. Az iskolázottság, a finesz Assi mellett szól, kérdés, elég lesz-e a vérszagtól megvaduló, robosztus Pantóval szemben.

 

A küzdősport magyar sztárja  Mihalik György is ringbe lép

 

A második Fight Code-ütközeten a magyar harcosok „barátja”, a Meiszter Gábort és Varga Pétert is legyőző cseh vitéz, Petr Vondracek méri össze erejét a rutinos horvát Vjekoslav Bajic-csal. Vondracek a három kvalifikáló derbi legeredményesebb résztvevője, nyert már K-1 World GP-tornát, több stílusban vb-győztes, neves japán versenyzők is meghajoltak előtte. A WKN-világbajnok Bajic rutinjában és csibészségében bízhat, igazi balkán fanatik, mentálisan roppant erős, de fizikálisan sincs szégyenkezni valója, tartalommal tölti meg 105 kilogrammját. A magyar Mihalik György az orosz „expresszvonat”, Mihail Tuterev ellen lép szorítóba. A szakemberek szerint nagy jövő előtt álló szláv az orosz iskola tipikus képviselője, a végletekig begyakorolt, ösztönszintű alapütések, rúgások, tökéletes fizikum jellemzi. Fiatal kora ellenére hideg fejjel meccsel, alapból agresszív, villámgyors. Mihaliknak van rutinja a rázós helyzetek kezelésében, a civil életben kommandósként dolgozik, a ringben sem esik kétségbe, ha elcsattan egy-két pofon. A dunaújvárosi thai-boksz világbajnoknál minden együtt van, szakma iránti alázat, szorgalom, tehetség, itt az alkalom, hogy K-1-ben is berobbanjon a nemzetközi élmezőnybe. Irtózatosan nehéz mérkőzés vár rá, a bizonyítás vágyával lép ringbe, csonttörő térdesei mellett a hazai közönség buzdítása segítségére lehet.

 

Fehérorosz klasszis

 

Az est egyik legnagyobb sztárja, Vitalij Akramenko super fight-ot vív a horvát Stanic ellen. A brutális kinézetű fehérorosz mindent tud a harcról, amit meg lehet tanulni, sőt annál többet is, ez teszi klasszissá. Vérprofi, nincs hangzatos duma, a kötelek között amortizál. Hajókötélnyi izmaival folyamatos intenzitással melózza végig a három menetet, már ha tart addig a mérkőzés… A rutinos horvát Stanic sem kirándulni jön, akárcsak riválisa, ő is thai-boksz iskolán nőtt fel, több világszervezet bajnoki címének tulajdonosa. Fighter típus, nem fordít hátat a bunyónak. Szikrázó matek várható, ha fogadni kellene, Akramenko győzelme hozná a kevesebbet. HBN-Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!