Hajdú-Bihar

2011.08.15. 08:54

Vajon ki lesz Debrecen salakmotor bajnoka?

Salakmotor - Egy kényszerű csere miatt még erősebb lett a mezőny az augusztus 20-ai salakmotoros Debrecen Nagydíjon: a cseh Filip Sitera sérülés miatt lemondta a szereplést, helyette az oroszok kiválósága, Gyenyisz Gizatullin érkezik a cívisvárosba.

Salakmotor - Egy kényszerű csere miatt még erősebb lett a mezőny az augusztus 20-ai salakmotoros Debrecen Nagydíjon: a cseh Filip Sitera sérülés miatt lemondta a szereplést, helyette az oroszok kiválósága, Gyenyisz Gizatullin érkezik a cívisvárosba. Gizatullin nem véletlenül évek óta meghatározó tagja az orosz válogatottnak, ennek megfelelően idén is láthattuk a Világkupában szereplő válogatottban. A 28 esztendős salakos idén is tartja nagyszerű formáját, így nem meglepő, hogy bejutott az egyéni Európa-bajnokság ukrajnai döntőjébe. Amint arról korábban már beszámoltunk, Rinat Gafurov személyében egy másik orosz, ráadásul egyéni Európa-bajnok is a Debrecen Nagydíj résztvevője lesz.

 

Aki számít, itt lesz a salakmotor debreceni bajnokságán

 

A szombaton 16 órakor kezdődő salakmotorversenyen 9 nemzet vaspapucsosai mérik össze tudásukat. Hazánkat az élvonal képviseli, mivel Tabaka József, Magosi Norbert, Szatmári László, Stefáni Attila és Benkő Roland is elfogadta a meghívást. Az osztrák Manuel Hauzingert nem kell bemutatnunk a magyar szurkolóknak, de a cseh Zdenek Simotát, illetve a szlovén Matija Duh, Samo Kukovica duót is jól ismerik hazánkban. Viszont első debreceni fellépésére készül az olasz Alessandro Novello. A horvát Dino Kovacic fekete lónak számít a mezőnyben, ugyanis ebben a szezonban remekel, bejutott a junior világbajnokság és a junior Európa-bajnokság döntőjébe is, így akár a cívisvárosban is meglepetést okozhat.

 

Egy korábbi bajnok

 

A lengyelektől a 2009-es Debrecen Nagydíj győztese, Maciej Kuciapa, illetve az idén a cívisvárosban már többször remekül motorozó Daniel Jeleniewski teszi tiszteletét a derbin. Egy másik salakos nagyhatalom, Svédország is képviselteti magát a Hajdúságban, az ifjú tehetség, Christian Agö nem titkoltan dobogós helyezésért utazik a cívisvárosba.

A startlistát látva egyértelmű, nagyon kiegyensúlyozott a mezőny, így óriási küzdelemre van kilátás az augusztus 20-ai Debrecen Nagydíjon.

 

Infobox

Az augusztus 20-án, 16 órakor kezdődő salakmotorversenyre jegyek elővételben, kedvezményesen a Napló székházában (Debrecen, Dósa nádor tér 10.) kaphatók.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!