Hajdú-Bihar

2012.06.13. 14:54

Kondás Elemér hosszú BL-utazásra vágyik

Labdarúgás - Első teljes élvonalbeli szezonjában bajnokságot és Magyar Kupát nyert Kondás Elemér a DVSC-Teva vezetőedzőjeként, a tréner a Loki élén eltöltött időszakról és a jövő feladatairól is beszélt a Hajdú-bihari Napló vendégeként. Ezúttal az interjú második részét olvashatják.

Labdarúgás - Első teljes élvonalbeli szezonjában bajnokságot és Magyar Kupát nyert Kondás Elemér a DVSC-Teva vezetőedzőjeként, a tréner a Loki élén eltöltött időszakról és a jövő feladatairól is beszélt a Hajdú-bihari Napló vendégeként. Ezúttal az interjú második részét olvashatják.

A szurkolók által az utóbbi időben talán legtöbbet kritizált két labdarúgó, Kulcsár Tamás és Yannick Mbengono teljesítményéről miként vélekedik a szakvezető?

Kondás Elemér: Nos, előfordult, hogy Kulcsár jól futballozott, majd a következő meccsen mégsem kezdett, mert más taktikával álltunk föl. Ő is egy értékes játékos, az ő helyzete annyiban speciális, hogy időnként játékban lehet, kevesebbet mutat kifelé, mint amit a közönség elvárna, de rengeteget mozog üresbe, ezzel megosztja a védők figyelmét és több helye van éktársának, Adamo Coulibalynak. Amikor Tamás szerepet kapott, végrehajtotta a taktikai utasításokat és képes gyakran visszalépni a középpályára a futómennyiségének köszönhetően. Fontos szerepe van tehát a csapatban neki is. Yannickkal az a helyzet, nem mindig tudjuk egy-egy mérkőzés előtt, hogy mit várhatunk tőle. Például Zalaegerszegen beszállt, ragyogóan futballozott, gyönyörű gólt rúgott. Olyan típusú labdarúgó, aki ha hozna egy kiegyensúlyozott szintet, akkor több szerepet is kaphatna ebben a csapatban. Mondjuk, peches, mert van egy Bódi-Varga-Bouadla-Szakály középpályánk... De Yannick is tud hasznosan focizni, a ZTE elleni hazai meccsen a szünetben Janika összekapta magát, gólt lőtt és gólpasszt adott. Benne van az alapképesség, de többet kell mutatnia a jövőben.

 

Sokan és gyakran emlegetik, hogy a Videoton némi hátszelet élvezhet Magyarországon, ha így van, mennyire érezhető ez ellenfélként? Illetve korábban jó kapcsolat volt a Vidi és a Loki között, mi maradt meg ebből?

Kondás Elemér: Mi valójában nem érezzük ezt a kivételezést, a két klub kapcsolata kifogástalan, karácsonyra például üdvözlő táviratot kaptunk tőlük. Sem a csapattal, sem az trénerükkel, Paulo Souzával semmi problémám nincs, kétszer találkoztunk, elbeszélgettünk, a győzelmünk után pedig gratulált. Szerencsére kétszer nyerni tudtunk ellenük, holott nagyon jó csapatról van szó.

 

A Szuperkupa-döntőt érdekes módon náluk rendezik meg júliusban...

Kondás Elemér: Két éve Debrecenben volt ez a mérkőzés a Videoton ellen, akkor ők jöttek ide, úgy vélem, most a fair play szellemében Székesfehérváron találkozunk. A tavalyi Szuperkupa-döntőt a Vidi vívta idegenben, mert a kupagyőztes Kecskemét otthonában rendezték meg. Nem foglalkozunk ezzel különösebben, de természetesen a kupát nagyon komolyan vesszük! Egy héttel a BL-selejtező előtt kiváló erőfelmérő lesz számunkra és a fehérváriak is nemzetközi meccset játszanak azt követően. Persze a szurkolóink szempontjából ez nem jó, mert nekik utazniuk kell a Bajnokok Ligája-mérkőzés kapcsán is, de ha már így alakult, reméljük, több utat is meg kell majd tenniük a BL-ben...

 

Mely posztokon szeretné a klub megerősíteni a jelenlegi keretet és kik a kiszemeltek?

Kondás Elemér: Ahogy korábban elmondtuk, a védelembe, a középpályára és a csatársorba szeretnék igazolni. A támadószekcióba érkezett Ibrahima Sidibe, ismerjük őt, gólerős labdarúgó és beilleszkedési problémája sem lesz, hiszen játszott korábban a Lokiban. Vele mindenképpen nő a variációs lehetőségeink száma a támadójátékban, de neki is ugyanúgy meg kell küzdenie a csapatba kerülésért, mint a többieknek. Selim Bouadla öccse, Slimane is nagy valószínűséggel nálunk folytatja, ő elsősorban a középpályán bevethető futballista. Hasonló erényekkel rendelkezik, mint Selim, annyi különbséggel, hogy Slimane jobblábas. A védelembe pedig olyan játékost szeretnénk szerződtetni, aki a hátvédsor több pontján is bevethető. A klubvezetők és a szakvezetés közös döntése alapján igyekszünk megtalálni a megfelelő embert. A magyar piaccal egyébként az a baj, hogy itt élő szerződése van a legtöbb futballistának, tehát ha egy jó játékost szeretnénk megszerezni, nagyon mélyen kellene a zsebünkbe nyúlnunk. Ezt nem sok klub tudja megtenni, éppen ezért könnyebb külföldről igazolni, mert ott lehet olyan futballistákat találni, mint Bouadla vagy Coulibaly.

Tamás Nándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!