Hajdú-Bihar

2012.10.28. 10:56

Átadták a Príma-díjakat Debrecenben

Debrecen - Idén hatodik alkalommal adta át Príma-díjakat a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Hajdú-Bihar Megyei Szervezete.

Debrecen - Idén hatodik alkalommal adta át Príma-díjakat a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Hajdú-Bihar Megyei Szervezete. Az elismeréseket szombaton négy kategóriában adták át a Kölcsey Központban.

A magyar tudomány kategóriában dr. Nagy János, a Debreceni Egyetem Agrár– és Gazdálkodástudományok Centrumának elnöke, sport teljesítményéért Risztov Éva olimpiai aranyérmes úszó, a magyar népművészet kategóriában a Bárándi Citeraegyüttes kapta a díjakat, illetve ebben az évben először egy különdíjat is átadtak, melyet 35 évnél fiatalabb tehetségnek ítélnek oda. Ezt idén Lajszné dr. Tóth Beáta, molekuláris biológus vehetett át.

Primissima díjat Demján Sándor a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének támogatásával 10 évvel ezelőtt alapította, melynek célja a magyar értelmiség eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet és kultúra fejlesztésének erősítése. Debrecenben 2007 óta rendezik meg.

A nagyszabású gálaesten Kósa Lajos polgármester ünnepi beszédében elmondta: a díj bizonyítja, hogy a magyar vállalkozókból nem veszett ki a szolidaritás és áldoznak a teljesítményre, a tudásra és a tehetségre. HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!